Sporo, tromo i za Union dovoljno - Bajern opet na bezbednoj distanci (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.05.20. | 19:44

U Kući starog šumara - 0:2

Sporo, na momente čak i tromo, ali za Union Berlin sasvim dovoljno. Bajern Minhen je uspešno nastavio pohod na osmu uzastopnu titulu šampiona Nemačke, 30. u istoriji kluba, pošto je slavio u Kući starog šumara u istočnom delu Berlina - 2:0.

Bavarci su se tako vratili na bezbednih plus četiri u odnosu na prvog pratioca Dortmund, i sada već možemo reći - jedinog pravog preostalog konkurenta u borbi za krunu. Borusija je bolje izgledala na povratničkoj premijeri, čak bolje nego u poslednjim kolima pred prekid lige, međutim Bajernova moć leži upravo u tome što ne gubi bodove na ovakvim terenima poput Uniononovog i protiv timova kao što im je današnji rival. Sasvim pristojan otpor pružili su Berlinci i vrlo moguće da bi bilo kome drugom u Nemačkoj zadali mnogo više problema, možda čak i otkinuli bod. Ali ne i Bajernu čija je rutina u ovakvim utakmicama rešila mnoge šampionske trke prethodnih godina.

Izabrane vesti

Hansi Flik ima još osam dana da utegne ekipu i vrati je u formu od pre dva meseca. Toliko je ostalo do Der Klasikera na Vestfalenu koji bi mogao da reši trku, ili da unese dramu u nemački šampionat kakvu nismo imali otkako je klub iz Minhena započeo ovu žetvu titula.

Union je dobro počeo utakmicu i u prvih dvadesetak minuta imao dve sasvim izgledne šanse da dođe do prednosti. Probleme gostujućoj odbrani pravila je brzina Biltera i Udže. Bavarci su posle toga uspeli da zatresu mrežu, ali sudija Bastijan Dingert na asistenciju VAR-a poništio je pogodak Tomasa Milera.

Bajern je do prednosti došao sa bele tačke. Bez prave šanse. Bivši reprezentativac Srbije Neven Subotić bio je neoprezan, nije video da mu Leon Gorecka dolazi s leđa, zamahnuo je da ispuca snažno, a umesto lopte potkačio vezistu iz Minhena.

Sa 11 metara siguran je bio Robert Levandovski za 40. gol u sezoni.

Najagilniji kod gostiju bio je Serž Gnabri, on je i pravio najviše problema odbrani Uniona, no uvek kada bi se našao u poziciji da šutira bivao je izblokiran. Da je samo jedan od njegovih projektila prošao ka golu - Bajern bi ranije rešio utakmicu.

Domaći su definitivno položili oružje u 80. minutu posle kornera Jozue Kimiha i odličnogh skoka Benžamana Pavara.

Vidno je da je pauza od 66 dana uticala na četu Hansija Flika. Nema onog prepoznatljivog protoka lopte i tečnosti koju je upravo Flik vratio u igru Bajerna. Ali ne sumnjajte da će Bavarci za Klasiker biti spremni. Kao što su uvek bili u proteklih desetak godina...

UNION BERLIN - BAJERN MINHEN 0:2 (0:1)

/Levandovski 40, Pavar 80/

Stadion: Kuća starog šumara

Bez prisustva gledalaca

Sudija: Bastijan Dankert

UNION: Gikievič – Hibner, Šloterbek, Subotić – Trimel, Andrih (od 71. Gentner), Promel (od 85. Kros), Lenc – Ingvarsten (od 81. Mes), Udža, Bilter (od 85. Rijerson)

BAJERN: Nojer – Dejvis, Alaba, Boateng, Pavar – Alkantara, Kimih – Gorecka (od 71. Koman), Miler, Gnabri (od 85. Perišić) – Levandovski

BUNDESLIGA - 26. KOLO

Subota

Fortuna - Paderborn 0:0 (0:0)

Borusija Dortmund - Šalke 4:0 (2:0)

/Haland 29, Gerero 45, 62, Azar 48/

Lajpcig - Frajburg 1:1(0:1)

/Poulsen 77 - Gulde 34/

Hofenhajm - Herta 0:3 (0:0)

/Akpoguma 59ag, Ibišević 60, Kunja 74/

Augzburg - Volfsburg 1:1 (0:1)

/Jedvaj 54 - Stefen 43/

Ajntraht Frankfurt – Borusija Menhengladbah 1:3 (0:2)

/Silva 81 - Plea 1, Turam 7, Bensebajini 72/

Nedelja

Keln - Majnc 2:2 (1:0)

/Ut 6, Kajnc 53 - Avonji 61, Kunde Malong 72/

Union Berlin - Bajern Minhen 0:2 (0:1)

/Levandovski 40pen, Pavar 80/

Ponedeljak

20.30: (4,00) Verder Bremen (3,60) Bajer Leverkuzen (1,90)



tagovi

Bundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara