Split poludeo, sportski direktor ponajviše: Rakitiću je Hajduk najveći klub u karijeri!

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.07.24. | 20:33

Spektakularne scene na dočeku hrvatskog asa u Splitu

Drhtali su Hajdukovi navijači od euforije čekajući prethodnih godina da se vrati Ivan Perišić, a u stanje potpune ekstaze ih je ovih dana bacio dolazak njegovog imenjaka Rakitića. Tepko je odmeiti ko je veći igrač od njih dvojice…

Rakitić je raskinuo bogat ugovor u saudijskom Al Šababu godinu pre isteka i prihvatio poziv sa Poljuda da ostvari dečački san. Danas je u poslepodnevnim časovima doputovao u Split i potpisao jednogodišnji ugovor uz opciju da se saradnja produži na još jednu sezonu.

Izabrane vesti

Predstavljen je pred nešto više od hiljadu egzaltiranih Hajdukovih navijača koji su bakljadom i pesmom napravili spektakularan ambijent ispred Poljuda.

“Imao sam tu želju da zaigram u Hrvatskoj i nema lepšeg osećaja nego igrati u svojoj državi. Nije bitno u koliko sati i kakva je trava, ali fantastično je igrati u HNL za Hajduk. Tu sam da pomognem Hajduku i sve reakcije ću primiti primiti sa maksimalnim poštovanjem”, rekao je Rakitić na predstavljanju.

Kolika je euforija zavladala u Splitu najbolje govore scene ispred Poljuda. A granicu je najviše prešao sportski direktor Nikola Kalinić koji je nazvao Hajduk “najvećim klubom u Rakitićevoj karijeri”

“Uvod je nepotreban. Ovo je jedan od najvećih transfera u istoriji Hajduka i Hrvatske. Igrao je u velikim klubovima, osvajao trofeje, a ovo mu je najveći klub u karijeri. U to će se ubrzo i sam uveriti. Nema mladih i starih igrača. Ili može ili ne može. Ima mladih koji ne mogu ništa, a ima i onih od 36 godina koji mogu puno. Ko brani mladim igračima da se nametnu? U Hajduku je teško igrati”, rekao je Kalinić.

Inače, Rakitić nikada nije igrao u hrvatskom klupskom fudbalu. Rođen je u Švajcarskoj i karijeru je gradio u Bazelu, Šalkeu, Sevilji i Barseloni sa kojom je bio prvak Evrope i standardan član legendarne generacije koja je osvojila tripletu . Objasnio je Rakitić i zašto se odlučio na dolazak u Hajduk.

“Kad me je venčani kum nazvao i zaplakao od emocija, tu je sve rečeno. To je čista odluka srca, emocija, ljubav… Predsednik, direktor i kompanija Tomi su pokazali da me žele ovde. Kad je iskočila mogućnost da dođem u Hrvatsku, u igri je bio samo Hajduk. Žena je Špankinja, ali je upoznala ljude, zavolela ih... To je na kraju najbitnije. Videti srećne ženu, decu, kuma…”.

Rakitić će u Hajduku zarađivati 600.000 evra godišnje plus bonuse, a taj fiksni deo plate će plaćati lanac supermarketa Tomi koji je godinama jedan od najvećih sponzora Hajduka.  

Rakitić je odgovorio i koliko poznaje HNL i saigrače.

“Pratio jesam, ali ne mogu reći da znam sve detalje. Takav sam tip da ću nekoliko dana gledati, analizirati i upoznavati se sa protivnicima. Neće biti problema, a naše ljude znam. Ostalo ću nadoknaditi i biti spreman”.

Hoće li Hajduk biti prvak?

“Svi imamo istu želju: pobediti svaku utakmicu. Tek sam sleteo, jedva čekam da upozna trenera i saigrače. Svi mi imamo taj gen u sebi da jednostavno stalno želiš da pobeđuješ, pa čak i decu kad igramo Uno karte. Idem iz utakmice u utakmicu i ne razmišljam šta će biti za šest, sedam ili devet meseci”.


tagovi

Ivan RakitićHajduk SplitLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara