Spisak Urugvaja
Spisak Urugvaja

Spisak Urugvaja: Tabarezove slatke muke s napadom - Suarez, Nunjez, Kavani, Stuani, Gomez...

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.10.20. | 19:53

Povratak Hose Marije Himeneza u sastav Urusa...

Prvi krug kvalifikacija za Mundijal 2022. godine u Kataru doneo je za Urugvaj polovičan učinak, odnosno trijumf protiv Čilea (2:1) i težak poraz na gostovanju Ekvadoru (2:4), zbog čega je selektor Oskar Tabarez rešio da spremi izuzetno jak sastav za predstojeće gostovanje Kolumbiji 13. i susret s Brazilom kod kuće 17. novembra. 

Tabarez je nedugo posle Titea objavio svoj spisak kandidata sa 25 imena, a odmah je primetno da će ekipa dobiti dva velika pojačanja – Hose Mariju Himeneza i Edinsona Kavanija. Obojica su bili van takmičarskog sastava za uvodna dva meča kvalifikacija, Himenez zbog toga što je bio zaražen virusom korona, dok je Matador i dalje bio bez kluba, s tim što je sada u punom trenažnom procesu kao igrač Mančester junajteda i predstojećeg vikenda trebalo bi da debituje u Premijer ligi.

Izabrane vesti

Interesantno, Tabarez u tim nije pozvao Dijega Laksalta i Marsela Sarakija. Golman Fernando Muslera se još oporavlja od teške frakture tibije i fibule, dok je Matijas Vesino još na terapijama posle operacije kolena.

Odmah je jasno da će legendani stručnaj imati slatke muke da sklopi pravi napadački tandem jer je izbor strašan. Od Suareza, preko Kavanija, do nove udarne sile Nunjeza, pa Gomeza, Stuanija... U onom porazu od Ekvadora u špicu su igrali Luis Suarez i Maksi Gomez, dok je Pistolero nosio ofanzivu Selesta kao jedini špic u pobedi nad Čileom jer je i formacija bila drugačija (4-2-3-1). 

SPISAK URUGVAJA

Golmani: Rodrigo Munjoz (Sero Portenjo), Martín Silva (Libertad), Martín Kampanja (Al Batin);

Odbrana: Dijego Godín (Kaljari), Sebastijan Koates (Sporting), Hoze Marija Himenez (Atletiko Madrid), Martín Kaseres (Fjorentina), Damijan Suarez (Hetafe), Ronald Arauho (Barselona), Matijas Vinja (Palmeiras);

Vezni red: Naitan Nandez (Kaljari), Lukas Toreira (Atletiko Madrid), Rodrigo Bentankur (Juventus), Federiko Valverde (Real Madrid), Gjorgijan de Araskaeta (Flamengo), Mauro Arambari (Hetafe), Nikolas de la Kruz (River Plejt), Brajan Rodrígez (Los Anđeles);

Napad: Džonatan Rodrigez (Kruz Azul), Maksi Gomez (Valensija), Kristijan Stuani (Đirona), Luis Suarez (Atletiko Madrid), Dijego Rosi (Los Anđeles), Darvin Nunjez (Benfika), Edinson Kavani (Mančester junajted).



tagovi

Kvalifikacije za Mundijal 2022reprezentacija UrugvajaOskar Tabarez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara