Roberto Mančini (Reuters)
Roberto Mančini (Reuters)

SPISAK ITALIJE: Mančinijeva "nova generacija" - Juveovi debitanti, poziv za 16-godišnjaka i Kjezin povratak

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.11.22. | 21:17

Juventus sa pet fudbalera daje najviše reprezentativaca, Napoli i Inter po četiri, Milan samo Tonalija

Posle Rusije, Svetsko prvenstvo u Kataru drugo je u nizu koje propušta reprezentacija Italije. To nije sprečilo selektora Robeta Mančinija da u danu kada su svoje finalne spiskove za Mundijal objavile sile poput Španije, Holandije, Argentine, kao i Srbija, i on objavi listu od 31 fudbalera za prijateljske utakmice protiv Albanije i Austrije koje su na programu 16. i 20. novembra.

U idealnom timu fudbalera koji iz ovih ili onih razloga nisu stigli do Katara, iz redova Azura mogla bi da se izvuče nekolicina. Počev od golmana Đanluiđija Donarume, preko paklene sredine terena u sastavu Marko Verati, Nikolo Barela, Sandro Tonali, do recimo rekovalescenta Federika Kjeze kojem će dolazeće utakmice biti prve u reprezentativnom dresu posle tačno godinu dana.

Izabrane vesti

Odlučio je Mančini da mundijalsku apstinenciju pretvori u poligon za bacanje mladih snaga u vatru te su se na spisku našla Juventusova deca Nikolo Fađoli i Fabio Mireti koji su u poslednje vreme u nedostatku boljih rešenja često igrali kod Masimilijana Alegrija. Tu je i Atalantin supertalentovani štoper Đorđo Skalvini (18) čeka drugi nastup za A tim budući da je debitovao sredinom juna u Ligi nacija protiv Nemačke. Mančini je pozvao i 16-godšnjeg ofanzivnog vezistu Udinezea Simonea Pafundija, momka koji je prošle sezone odigrao 22 minuta u Seriji A i kojem su to jedini minuti u seniorskom fudbalu.

Mančinijev cilj je revizija snaga u državnom timu. Želi da u orbitu lansira nekolicinu novajlija, da postav na noge novu generaciju, odnosno temelje novih Azura koji neće propuštati velika takmičenja, počev od narednog evropskog prvenstva u Nemačkoj.

KOMPLETAN SPISAK

GOLMANI: Đanluiđi Donaruma (PSŽ), Aleks Meret (Napoli), Ivan Provedel (Lacio), Guljelmo Vikario (Empoli)

ODBRANA: Frančesko Ačerbi (Inter), Alesandro Bastoni (Inter), Leonardo Bonuči (Juventus), Đovani di Lorenco (Napoli), Federiko Dimarko (Inter), Emerson Palmijeri (Vest Hem), Federiko Gati (Juventus), Paskvale Macoki (Salernitana), Đorđo Skalvini (Atalanta), Rafael Toloi (Atalanta)

VEZNI RED: Nikolo Barela (Inter), Brajan Kristante (Roma), Nikolo Fađoli (Juventus), Davide Fratezi (Sasuolo), Fabio Mireti (Juventus), Mateo Pesina (Monca), Samjuele Riči (Torino), Sandro Tonali (Milan), Marko Verati (PSŽ)

NAPAD: Federiko Kjeza (Juventus), Vilfred Njonto (Lids), Vinčenco Grifo (Frajburg), Simone Pafundi (Udineze), Mateo Politano (Napoli), Đakomo Raspadori (Napoli), Đanluka Skamaka (Vest Hem), Nikolo Zaniolo (Roma)


tagovi

spisak igračafudbalska reprezentacija ItalijeRoberto ManćiniRoberto Mančini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara