Karim Benzema poslednji put u opremi Francuske (©AFP)
Karim Benzema poslednji put u opremi Francuske (©AFP)

Spisak Francuske za EURO: Povratak otpisanog Benzeme!

Vreme čitanja: 3min | uto. 18.05.21. | 20:24

Posle više od pet godina

Jutros najavljeno, sada zvanično – Karim Benzema vratio se u reprezentaciju Francuske posle bezmalo šest godina otkako je poslednji put nosio dres Trikolora pre nego što je izbačen!

To je na zvaničnoj konferenciji za novinare potvrdio selektor Didije Dešan.

Izabrane vesti

“Da, vratio se. Zašto se ne bi vratio? Niko nema mogućnost da vrati vreme unazad i promeni sve što se dešavalo. Moramo da razmišljamo o sadašnjosti i onom što će biti u budućnosti. Čeka nas veliki cilj, jako važan cilj“, rekao je Dešan i dodao:

“Videli smo se i pričali, jako dugo. Posle toga, dugo sam razmišljao i doneo odluku koju sam doneo. Neću da otkrijem ni reč naše priče, to je između nas“.

Našao se tako Benzema na listi od 26 igrača koju je izdiktirao selektor Didije Dešan. Benzema je u karijeri odigrao 81 meč za Trikolore i postigao 27 golova, a od 2015. godine nije nosio dres nacionalnog tima kada je dao dva gola Jermeniji. A, onda je došlo do skandala koji ga je ostavio bez reprezentativnog dresa.

Francuska je danas svetski šampion i bez njegove pomoći, ali Karim sa 33 godine igra vrhunski fudbal, dao je 29 golova i upisao osam asistencija na 45 utakmica ove sezone.

Sada će Dešan biti pod pritiskom da uklopi Karima Benzemu u tim, pored Kilijana Mbapea i Antoana Grizmana. A kakva će tek biti poslastica prva utakmica Francuza protiv Nemačke koja je zakazana za 15. jun!

Na spisku se pored Benzeme nalaze Kunde i Tiram, ali nema Marsijala i Kamavinge.

"Marsijal bi bio ovde, ali ne možemo da računamo na njega. Njegovo stanje nam ne dozvoljava", rekao je Dešan.

Na spisku u odnosu na Rusiju nema ni Nabila Fekira, Alfonsa Areole, Bleza Matuidija, Stivena Nzonzija, Florana Tovana, Benžamina Mendija, Samjuela Umtitija, Adila Ramije, Đibrila Sidibea...

Naravno, Francuzi kao aktuelni prvaci sveta, posebno imajući u vidu sastav sa kojim raspolažu, slobodno mogu da kažu da će im cilj biti da se popnu na krov Evrope. Sa igračima poput Mbapea, Benzeme, Pogbe, Kantea ili Varana, to je više nego izvodljivo.

SPISAK FRANCUSKE ZA EVROPSKO PRVENSTVO:

GOLMANI: Ugo Loris (Totenhem), Stiv Mandanda (Marselj), Majk Menjan (Lil);

ODBRANA: Benžaman Pavar (Bajern), Leo Duboa (Lion), Rafael Varan (Real), Kurt Zuma (Čelsi), Presnel Kimpembe (PSŽ), Klemon Lengle (Barselona), Lukas Ernandez (Bajern), Luka Dinj (Everton), Žil Kounde (Sevilja);

VEZNI RED: Ngolo Kante (Čelsi), Pol Pogba (Mančester Junajted), Adrijan Rabio (Juventus), Korentin Toliso (Bajern), Musa Sisoko (Totenhem), Toma Lemar (Atletiko Madrid);

NAPADAČI: Markus Tiram (Borusija Menhengladbah), Kingsli Koman (Bajern), Kilijan Mbape (PSŽ), Antoan Grizman (Barselona), Olivije Žiru (Čelsi), Karim Benzema (Real Madrid), Visam Ben Jeder (Monako), Usman Dembele (Barselona) .


tagovi

Fudbalska reprezentacija Francuske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara