Spisak Engleza: Dani Ings posle pet godina, poziv senzaciji iz Lidsa! Nema Stounsa, Griliša, Hendersona i Čilvela

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.08.20. | 15:47

Sautgejt ima napad za izvoz

Imaju Englezi napad za izvoz. Kad bi na reprezentativnom nivou postojale pozajmice kao na klupskom, mogao bi Gordi albion ozbiljno da pojača neku kontinentalnu selekciju, a da pritom ne šteti svojoj. Selektor Geret Sautgejt objavio je spisak kandidata za početak novog ciklusa Lige nacija, koji „zveči“ od asova u špicu.

Sautgejt je pozvao praktično sve što vredi, počev od Harija Kejna preko Markusa Rašforda, Tamija Ejbrahama u samom špicu, Džejdona Sanča, Rahima Sterlinga (iako je testiran pozitivno na virus korona) po krilima, a pridodao im Danija Ingsa koji je posle 22 gola u prošlom izdanju Premijer lige dobio šansu posle pet godina (debitovao protiv Litvanije 2015), te do novajlije Mejsona Grinvuda, što je nagrada tinejdžeru iz Mančester junanjteda za učinak posle izbijanja pandemije.

Izabrane vesti

Osim Grinvuda, debitanti u A selekciji Engleske su još Fil Foden iz Mančester Sitija (dosad igrao samo za mladu reprezentaciju), kao Kalvin Filips iz Lidsa, 24-godišnji vezista koje je imao impresivnu sezonu. Doduše, u Čempionšipu i jedini je drugoligaški igrač na spisku.

U tim su se vratili Erik Dajer, Kajl Voker i Džejms Vord Prauz. Prve dvojice nije bilo od finalnog turnira Lige nacija u Portugalu 2019. Kapitena Sautemptona od marta prošle godine

Zbog povreda, Sautgejt nije mogao da računa na Liverpulovog vezistu Džordana Hendersona i levog beka Lestera Bena Čilvela koji je pred potpisom za Čelsi, a primetno je da nema Sitijevog štopera Džona Stounsa, kao ni kreativca Aston Vile Džeka Griliša.

Novi ciklus Lige nacija Englezi otvaranju vezanim gostovanjima: 5. septembra u Rejkjaviku sa Islandom, tri dana kasnije u Kopenhagenu sa Danskom.

Na spisku se nalaze:

Golmani: Dan Henderson (Mančester junajted), Džordan Pikford (Everton), Nik Poup (Barnli);

Defanzivci: Trent Aleksandar Arnold (Liverpul), Kiran Tripije (Atletiko Madrid), Džo Gomez (Liverpul), Erik Dajer (Totenhem), Hari Megvajer (Mančester junajted), Majkl Kin (Everton), Tajron Mings (Aston Vila), Kajl Voker (Mančester Siti);

Vezisti: Fil Foden (Mančester Siti), Mejson Maunt (Čelsi), Kalvin Filips (Lids), Deklan Rajs (Vest Hem), Džejms Vord Prauz (Sautempton), Hari Vinks (Totenhem);

Napadači: Tami Ejbraham (Čelsi), Mejson Grinvud (Mančester junajted), Hari Kejn (Totenhem), Dani Ings (Sautempton), Markus Rašford (Mančester junajted), Džejdon Sančo (Borusija Dortmund) i Rahim Sterling (Mančester Siti).

 


tagovi

reprezentacijareprezentativni fudbalLiga nacijareprezentacija EngleskeGaret SautgejtDani Ings

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara