Spisak Argentine (©AFP)
Spisak Argentine (©AFP)

Spisak Argentine: Di Marija sa Gaučosima posle 15 meseci

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.11.20. | 06:41

Skaloni odabrao 25 igrača za duele sa Paragvajem i Peruom

Reprezentaciju Argentine za nedelju dana očekuju utakmice 3. i 4. kola južnoameričkih kvalifikacija za predstojeće Svetsko prvenstvo, a selektor Lionel Skaloni skratio je spisak na 25 igrača.

Najupečatljiviji detalj je povratak Anhela di Marije koji je poslednji meč za Albiseleste odigrao jula 2019, a zatim propustio šest prijateljskih i dva takmičarska meča. Sada će pokušati da pomogne saigračima da posle Bolivije u La Pazu i Ekvadora u Buenos Ajresu, "arhiviraju" Paragvaj 13. novembra, odnosno da pet dana kasnije savladaju Peru. As Pari sen Žermena nije imao sjajnu nedelju - u Ligi šampiona je postigao vodeći gol protiv Lajpciga, zatim promašio penal, a njegova ekipa je izgubila 2:1 na Red bul areni. Ipak, jedan je od šestorice igrača sa preko 100 nastupa za Gaučose (102), a uz Lionela Mesija (140), jedini je aktivni reprezentativac iz kluba 100.

Izabrane vesti

Pored pomenutog Di Marije, povratnici su takođe Valter Kaneman koji je posle odsustva zbog Kovida-19 noćas komandovao odbranom Gremija u kupu Brazila, kao i Udinezeov Rikardo Pereira. Ovoga puta Skaloni se nije odlučio da koristi snage iz domaćih klubova, budući da se argentinski Liga kup preklapa sa terminima u kojima nastupa državni tim. Tako da među 25 fudbalera ovoga puta nema Riverovih Franka Armanija i Gozala Montijela, odnosno Bokinih Estebana Andrade i Eduarada Salvija.

Zbog povreda sa spiska izostaju Serhio Aguero i Herman Pecela, kao i Huan Fojt. Skaloni generalno voli da na raspolaganju ima nekadašnjeg igrača Totenhema zbog činjenice da pokriva i poziciju štopera i desnog beka. Međutim, bez obzira na pomenute izostanke, Argentina ima okosnicu tima koja bi trebalo da joj bude dovoljna da posle Paragvaja i Perua zadrži maksimalan učinak.

Evo kako izgleda ceo spisak:

Golmani: Emilijano Martinez (Aston Vila), Augustin Marćesin (Porto)

Defanzivci: Lukas Martinez-Kvarta (Fiorentina), Nikolas Otamendi (Benfika), Nikolas Taljafiko (Ajaks), Valter Kaneman (Gremio), Nauen Perez (Granada), Fakundo Medina (Lans)

Vezisti: Leandro Paredes (PSŽ), Rodrigo de Paul (Udineze), Đovani lo Selso (Totenhem), Markos Akunja (Sevilja), Ezekijel Palasios (Bajer Leverkuzen), Nikolas Domingez (Bolonja), Alehandro Gomez (Atalanta), Roberto Perejra (Udineze), Gvido Rodrigez (Betis)

Napadači: Lionel Mesi (Barselona), Lukas Okampos (Sevilja), Lautaro Martinez (Inter), Anhel di Marija (PSŽ), Hoakin Korea (Lacio), Nikolas Gonzales (Štutgart), Lukas Alarijo (Bajer Leverkuzen), Paulo Dibala (Juventus)



tagovi

spisak repprezentacije Argentinereprezentacija ArgentineAnhel Di Marija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara