©Starsport
©Starsport

Spiridonović najzad pronašao klub, karijeru nastavlja u Litvaniji

Vreme čitanja: 1min | pet. 03.03.23. | 13:51

Ofanzivac posle nekoliko meseci bez angažmana promovisan u Žalgirisu iz Kaunasa

U Crvenoj zvezdi nije opravdao očekivanja, a pokušaji da se na pozajmicama u Turskoj i Grčkoj vrati na željeni kolosek nisu dali očekivani rezultat te je Srđan Spiridonović prethodne jeseni postao slobodan igrač. Od zvaničnog rastanka sa crveno-belima sredinom oktobra ofanzivni vezista bio je bez angažmana sve do danas kada je zvanično promovisan u Žalgirisu iz Kaunasa.

Vicešampion Litvanije (koji je sezonu završio iza imenjaka znatno uspešnije i bogatije istorije) neposredno pred početak prvenstvene trke promovisao je srpskog fudbalera kao pojačanje, a bivši član Zvezde istakao je optimizam uoči novih izazova.

Izabrane vesti

"Došao sam u dobar i mlad tim kojem želim da pomognem u ostvarenju ciljeva u prvenstvu, kupu i Ligi konferencije. Nisam došao na odmor o verujem da ću iskustvom i znanjem pomoći ekipi, kao i ona meni. Gledam pozitivno na izazove koji slede i verujem u ovaj tim", kazao je Spiridonović.

Novajlija u redovima litvanskog tima, tokom mandata u Crvenoj zvezdi upisao je minute na 24 zvanične utakmice i postigao četiri gola uz pet asistencija. Pošto je pao u drugi plan kod Dejana Stankovića prethodne dve sezone Spiridonović je proveo na pozajmicama te je branio boje Genčlerbirligija i Atromitasa.

Zalgiris iz Kaunasa prethodnog vikenda je poražen u Superkupu Litvanije od imenjaka iz Vilnjusa posle penala, a već sutra ga očekuje gostovanje Suduvi u okviru prvog kola nacionalnog prvenstva.


tagovi

ŽalgirisFK Crvena zvezdaSrđan SpiridonovićLitvanija 1Litvanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara