undefined
undefined

Spektakularna provera: Mančester Siti dobio četiri šamara, jedan pas lepši od svih sedam golova (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.07.24. | 03:35

Malo poznati Nemac Nikolas Gerit Kin oduševio partijom, blistao i Oskar Bob

Spektakularan prijateljski meč odigrali su Mančester Siti i Seltik u Severnoj Karolini. Na kraju 4:3 za škotskog velikana, međutim rezultat je ostao u drugom planu u pravom smislu te reči, pošto smo imali priliku da uživamo u majstorstvu jednog od najtalentovanijih fudbalera engleskog šampiona - Oskara Boba (21), i posebno polu-anonimnog Nemca Nikolasa Gerita Kina (24), koji je verovatno pružio partiju karijere.

Momak u kome nivo potrebnog talenat nisu prepoznali u tri ozbiljna kluba - Lajpcigu, Ajaksu i Bajernu - probio se nekako do Seltika preko bečkog Rapida (doveden protekle zime za svega 3.500.000 evra), da bi večeras na velikoj sceni, protiv moćnog protivnika (bez obzira što je ovaj igrao uglavnom sa rezervistima i trećepozivcima), nagovestio da bi mogao da bude zvezda sezone u Škotskoj. A možda i mnogo više.

Izabrane vesti

Prava je šteta što je Brendan Rodžers odlučio da posle prvog poluvremena izvuče Kina iz igre, jer imajući u vidu koliko je bio nadahnut, nije isključeno da bismo još štošta videli iz njegovog meštarskog repertoara.

U najkraćem, Nikolas Kin postigao je prva dva gola za Seltik. U ona navrata pobegao je nemoćnom Džošu Vilson Esbrandu; prvi put završio slabijom, desnom nogom, drugi put zalomio, namestio se na levicu, pa opalio iznad glave Štefanu Ortegi.

Ipak, lepši od oba pogotka - ili bolje reći od svih sedam - bio je pas u 44. minutu za Japanca Kjoga Furuhašija. Da se radi majstoru ozbiljnog kalibra pokazao je taj Kinov 'dubinac' spoljnim delom stopala. Pala je tačno pred Furuhašija i Ortega nije imao nikakvu šansu.

Lopta u mreži za 3:1 u korist Seltika...

Rodžers je insistirao na igri iz poslednje linije, na građenju akcija od Kaspera Šmajhela, što je u neku ruku zbunilo Građane. Prilično su lako ispadali u presingu i Seltik je kroz tri-četiri dodavanja dolazio u završnicu.

Razume se, ima i do toga da je Pep Gvardiola ipak na teren poslao neke momke koji verovatno više nikada neće obući dres Mančester Sitija, ali to ne umanjuje želju Škota da se nadigravaju i pokažu šta znaju kroz pas, dribling, posed...

Na kraju krajeva, uz pomenutog Boba, za Siti su noćas igrali i Erling Haland, Kalvin Filips, Džek Griliš, Riko Luis, ušao golman Ederson. Sve u svemu, nije to bila baš klasična 'vreća za udaranje'.

Oskar Bob postigao je gol za 1:1 u 33. minutu, a onda u 46. i 57. pakovao - prvo Maksimu Peroneu, pa Erlingu Halandu. Delovalo je da bi Siti mogao do potpunog preokreta, posebno pošto je i Rodžers u finišu na teren poslao drugopozivce, ali u 68. minutu sevnula je kontra i Luis Palma je po četvrti put zatresao mrežu Engleza za konačnih 3:4.



tagovi

Prijateljske utakmiceNikolas KinSeltik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara