©Reuters
©Reuters

Spektakl u Londonu začinjen isključenjima i poništenim golovima: Džekson bez milosti prema već očerupanim Pevcima (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pon. 06.11.23. | 23:10

Poketino se, zahvaljujući Senegalcu, osvetio bivšem klubu (4:1)

Devet proslavljenih golova, od kojih pet priznatih, dva crvena kartona za igrače Totenhema i osveta Maurisija Poketina bivšem klubu u vidu važna tri boda u komšiluku, znatno teže osvojena nego što rezultat govori (4:1). Londonski spektakl između Pevaca i Čelsija ukrasio je kraj 11. kola Premijer lige, doneo nova tri boda gostima posle preokreta i potvrdio da su nade domaćina u trci za vrh, uz pomračenja kakva je večeras imao, uprkos kvalitetu i sjajnim igrama, iluzorna.

Činjenica da su gradski rivali u dosadašnjem delu sezone ostavili potpuno različit utisak sa pravom je nametnula Totenhemu ulogu favorita pred domaćom publikom, međutim pomračenja uma defanzivaca Kristijana Romera i Destinija Udogija, opravdano kažnjena isključenjima, ostavila su izabranike Angea Postekoglua na vetrometini pred ofanzivom Čelsija, a brojčanu prednost gostiju het-trikom je materijalizovao Nikolas Džekson i tako režirao dragocenu pobedu.

Izabrane vesti

Iako prvi izlazak Maurisija Poketina na megdan klubu koji je predvodio pet i po godina nije obećavao povoljan rasplet, greške defanzivaca Totenhema ispostavile su se kao preveliki poklon da bi Argentinac propustio da ga ugrabi. A upravo duel njegova dva zemljaka, aktuelna prvaka sveta, ispostavio se kao momenat u kojem je kula od karata rivala krenula da se urušava...

Nesmotreni start Kristijana Romera u 33. minutu u svom kaznenom prostoru nad Encom Fernandezom bio je povod da sudija Majk Oliver štoperu domaćina pokaže put ka svlačionici i dosudi penal za Čelsi, koji je potom iskoristio Kol Palmer i neutralisao zaostatak svog tima od šestog minuta i pogotka Kuluševskog.

Primljen gol i igrač manje, nisu bili povod Postekogluu da odstupi od prepoznatljive igre, međutim novi klip u spostvene točkove domaćinu je poturio Udogi posle samo deset minuta igre u nastavku. Bek Pevaca očigledno nije izvukao pouke iz 18. minuta kada je uz uzdah olakšanja dočekao da vidi boju kartona koju je Oliver izvukao iz džepa, pa je nesmotrenim startom pružio privilegiju rivalu da u preostalih 35 minuta put do Vikariovog gola traže kroz borbu 11 na devet.

Čak i u takvom odnosu broja igrača na terenu Totenhem je uspevao da parira komšijama. Nije ni gol Džeksona za preokret u 75. minutu obeshrabrio Pevce, ali promašaj Sona, uz prethodno poništen gol Dajera, ispostavili su se kao poslednji trzaji već prežaljenog domaćina na čiju je sudbinu tačku stavio Džekson upotpunivši het-trik golovima u sudijskoj nadoknadi.

Ostaće Postekogluovom timu niz pitanja kao izvor nesanice koja je večeras neminovna. Motajući kroz misli scene sa utakmice, ostaće bez odgovora na dileme kao što su - šta bi bilo da je Romero bio oprezniji, da li je Udogi trebalo da ostane u svlačionici na odmoru, ali i da li bi Čelsi uspeo da se izdigne da Son u 14. minutu nije bio u okom jedva vidljivom ofsajdu čak i kada se zamrzne slika.

Poništeni golovi reprezentativca Južne Koreje i Erika Dajera, doprineli su rolerkosteru emocija koji je večeras provozao i gostujuće navijače. I Plavci su, poput rivala, dva puta slavili golove večeras, a potom uz kiseo osmeh gledali kako im ih VAR poništava. Oliveru je Sterlingovo igranje rukom u 21. minutu prošlo neopaženo, baš kao i odsajd sedam minuta kasnije koji je prethodio golu Kaiseda, ali je video tehnologija opravdala svoje prisustvo i očuvala ravnotežu na tasovima Justicije.

U senci ubedljivog poraza (prvog u Premijer ligi ove sezone), kao skromna uteha Totenhemu će ostati činjenica da je i sa devet igrača vrlo dobro parirao Čelsiju do sudijske nadoknade, dok će sa druge strane uz trag na obrazu, epilog bolnog šamara biti i lekcija da u trci sa Mančester Sitijem ovakve greške preko noći raspršuju snove.

Istovremeno, pobeda u gradskom derbiju za Čelsi bi mogla da bude nova prilika za buđenje i povratak u gornji deo tabele.

PREMIJER LIGA – 11. KOLO

Subota

Fulam - Mančester junajted 0:1 (0:0)

/Fernandeš 90/

Brentford - Vest Hem 3:2 (1:2)

/Mope 11, Mavropanos 55ag, Kolins 70 - Kudus 19, Boven 26

Barnli - Kristal Palas 0:2 (0:1)

/Šlup 22, Mičel 90+4/

Everton - Brajton 1:1 (1:0)

/Mikolenko 7 - Jang 84ag/

Mančester Siti - Bornmut 6:1 (3:0)

/Doku 30, Silva 33, 84, Akandži 37, Foden 64, Ake 88 - Sinistera 74/

Šefild Junajted - Vulverhempton 2:1 (0:0)

/Arčer 72, Norvud 90+10pen - Belegard 89/

Njukasl - Arsenal 1:0 (0:0)

/Gordon 64/

Nedelja

Notingem Forest - Aston Vila 2:0 (1:0)

/Aina 5, Mangala 47/

Luton - Liverpul 1:1 (0:0)

/Čong 80 - Dijaz 90+5/

Ponedeljak

Totenhem - Čelsi 1:4 (1:1)

/Kuluševski 6 - Palmer 35, Džekson 75, 90+4, 90+7/



tagovi

TotenhemČelsiPremijer ligaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara