Spektakl u Čairu: Orlovi ubedljivi protiv Ukrajine, sledi napad na Mundijal

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.02.20. | 19:09

Odlična ekipa Gorana Ivančića slavila sa 5:2, slede okršaji sa Francuskom i Španijom

Sjajan rezultat i odlična igra futsal reprezentacije Srbije na otvaranju treće runde kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Litvaniji naredne godine. Orlovi su u Čairu ubedljivo savladali Ukrajinu (5:2), čime su sebe približili završnom turniru. Podsećamo, plasman na Mundijal obezbediće prvoplasirana ekipa iz grupe B, dok će drugoplasirani igrati dodatnu rundu kvalifikacija.

Nošeni podrškom sjajne publike u Nišu, izabranici Gorana Ivančića su nadahnuto ušli u meč, pa su golovima Pršića i Petrova u 15. minutu imali dva gola prednosti. Oba gola namestio je odličlni Simić.

Izabrane vesti

Srbija je igrala organizovano u defanzivi, nije srljala već je sačekala trenutak da kazni protivnika. To se dogodilo već na startu drugog dela meča, kada je Pršić sjajnim udarcem iz slobodnog udarca zakucao loptu iza leđa Ivanjuka. Kada je Tomić u 30. minutu povisio na 4:0 delovalo je da bi Ukrajinci mogli da dožive pravu katastrofu, ali u poslednjih 10 minuta uspeli da ublaže poraz.

Golove za Ukrajinu postigli su Farenjuk u 30. minutu i Korsun u 39, dok je peti pogodak za Orlove bio delo požrtvovanog Rakića. Bila je to sjajna soloakcija koja je podigna prepune tribine Čaira na noge.

Orlovi već sutra od 16.30 igraju sa Francuskom, a dva dana kasnije zakazan je okršaj sa moćnom Španijom, koji bi mogao da odlučuje o direktnom plasmanu na Svetsko prvenstvo. Ipak, Francuzi nisu imalo naivan protivnik, što su pokazali u prethodnoj fazi kvalifikacija, kada su bili takođe u grupi sa našom selekcijom. Srbija je tada slavila sa 5:4.

Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara