Barak Bahar i Gaj Vizinger sa Šerijem
Barak Bahar i Gaj Vizinger sa Šerijem

Specijal Baraka Bahara koji donosi u Beograd: Trener golmana mu radi ofanzivni prekid

Vreme čitanja: 3min | uto. 04.04.23. | 08:48

Bivši omladinac Crvene zvezde, sada član Makabija iz Haife, Aleksandar Kahvić govorio za naš sajt o iskustvima sa mladim stručnjakom

Crvena zvezda je gotovo overila novu, šestu uzastopnu šampionsku titulu u Mozzart Bet Superligi. Makabi iz Haife je prethodnog vikenda napravio možda i ključni korak ka peharu namenjenom najboljem timu Izraela pobedom protiv Ber Ševe. Sve ukazuje na to da će se putevi predstavnika Srbije u Ligi šampiona i Baraha Bahara i zvanično spojiti početkom juna, ako ne i ranije.

Naširoko se već danima u Izraelu i Srbiji piše da je dogovor između Crvena zvezde i njenog dželata iz letošnjih kvalifikacija postignut na večeri u Tel Avivu, mada se obe strane drže PR odgovora... Tvrde da se do kraja takmičarske godine ništa neće znati, ali detalji ugovora su isplivali u javnost, kao i podatak da će Barak Bahar dovesti u Beograd trojicu pomoćnika. Prvog asistenta Gaja Sarfatija, stručnjaka za fizičku kondiciju Drora Šimšona, kao i trenera golmana Gaja Vizingera.

Izabrane vesti

Ovaj potonji ima posebnu važnost u sistemu Baraha Bahara o čemu je za Mozzart Sport pričao nekadašnji omladinac Crvene zvezde, sada član mladog tima Makabija iz Haife, Aleksandar Kahvić.

„Odmah želim da kažem da nisam mnogo vremena proveo sa Barakom Baharom. Imao sam nekoliko treninga sa prvim timom, nedavno smo imali i prijateljski meč sa seniorima organizovan za igrače koji nisu u reprezentaciji. Na prvu mogu samo da kažem ono što svi znaju: Bahar je vrlo cenjen u Izraelu i Makabiju. I normalno je što se danima priča o njegovom dolasku u Crvenu zvezdu. To je u Izraelu gotovo glavna sportska tema. Jedni kažu da je gotova stvar, drugi da će mu Makabi ponuditi ugovor. Ali nekako provejava mišljenje da će se preseliti u Beograd. Priča se o dobrom ugovoru za njega i pomoćnike“, počinje priču za Mozzart Sport Aleksandar Kahvić.

Izgledao je impresivno Makabi u kvalifikacija za Ligu šampiona. Pre Crvene zvezde počistio je Olimpijakos i Apolon, kasnije u grupi i Juventus. Međutim, imao je Barak Bahar i teške trenutke. Dobio je sedam golova od PSŽ-a, identičan broj od Totenhema godinu dana ranije, šest od Benfike.

„Vole ga u Haifi zato što insistira na ofanzivnoj igri. Retko kada, gotovo nikada ne čeka rivala sa pojačanim blokom. Imao je rezultate i u Beri Ševi. Teško da će od svih principa odustati i u Zvezdi, bez obzira što ga očekuju mega dueli u Ligi šampiona“.

Doneće Barak Bahar i specijal za Beograd. Za kreaciju ofanzivnih prekida u štabu perspektivnog stručnjaka zadužen je trener golmana Gaj Vizinger. Prema rečima snažnog napadača rođenog 2004. godine, to je običaj u Izraelu.

„Gotovo sam siguran da je trener golmana taj koji osmišljava ofanzivne prekide. Tako je u omladinskom timu, trener golmana nas postavlja na prekidima. Makabi je u tom segmentu vrlo jak. Imaju sjajne izvođače, ali i uigrane akcije, sa mnogo kombinatorike. Prave se blokovi, imaju brojne šeme. Teško je skautirati prvi tim Makabija u tom segmentu. Dali su veliki broj golova na taj način“.

Upravo posle avgustovske eliminacije Crvena zvezda je Kahvića prodala Makabiju iz Haife. Odnosno poslala na jednogodišnju pozajmicu, uz potencijalni otkup za 400.000 evra.

„Zadovoljan sam kako sam ovde prihvaćen. Igram za omladinski tim, bili smo učesnici Lige šampiona. Računajuči sva takmičenja dao sam 13 ili 14 golova. Plan je da u junu, ukoliko me otkupe, budem prebačen u drugi tim koji igra u jakoj drugom rangu. Tako razigravaju talentovane igrače, nešto slično Grafičaru. Kroz taj filter su prošli svi igrači iz akademije“.


tagovi

Barak BaharAleksandar KahvićMakabi Haifa

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara