(©Starsport)
(©Starsport)

Spasilac TSC-a Stojić: A, dugo nisam dao gol...

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.07.23. | 18:31

Štoperi Topolčana strelci u derbiju protiv Partizana (3:3)

Teško je izabrati junaka Topolčana u derbiju protiv Partizana. Uvod u fantastičnu utakmicu bio je prelep pogodak kapitena ekipe u plavim dresovima, Gorana Antonića na asistenciju još jednog člana odbrane, Miloša Cvetkovića. Potom je Ifet Đakovac mirno realizovao najstrožu kaznu u prvom poluvremenu, u drugom je promašio. Veljko Ilić je uradio nešto čime retko koji golman može da se pohvali: odbranio je udarac sa bele tačke Bibarsu Nathu. Pored njega, ovim činom može da se diči još samo Stefan Ranđelović, čuvar mreže surduličkog Radnika.

Ipak, trenutak koji će u Bačkoj Topoli najduže pantiti i prepričavati ga: 97. minut, korner, centaršut Mirčevskog i nebeski skok Nemanje Stojića, koji je glavom pogodio za izjednačenje. Da makar bod ostane na TSC areni u velikom derbiju prvog kola nove sezone Mozzart Bet Superlige.

Izabrane vesti

„Možemo da budemo zadovoljni, jurili smo rezultat i uspeli smo da dođemo do vrednog boda. Za mene je neverovatan osećaj, ovakva utakmica, pogodio sam u nadoknadi i doneo bod mojoj ekipi. Dugo nisam dao gol, tako da mi je zato zaista drago što sam uspeo se upišem u strelce“, rekao je Stojić posle meča.

Za oko zapada još jedan detalj. U prvom kolu prošlogodišnjeg prvenstva TSC je kao gost savladao Čukarički, a u listu strelaca su se upisali Antonić i Stojić, pored Stanojlovića i Banjca. Novo izdanje domaćeg šampionata i ponovo isti dvojac štopera je zatresao mrežu rivala. Da li je to najava još jedne uspešne sezone tima iz Bačke Topole?

Ima razloga za zadovoljstvo po rečima kapitena TSC-a Antonića, jer bod protiv kluba kao što je Partizan ipak predstavlja uspeh.

„Rekao bih da je utakmica sa razlogom dobila epitet derbija i da su obe ekipe opravdale očekivanja. Drago nam je da smo uspeli da ostanemo neporaženi, iako smo gubili do poslednjeg minuta. To nam mnogo znači za samopouzdanje za predstojeće utakmice u Superligi i u Evropi. Utakmice sa Zvezdom i Partizanom su uvek najteže. Dobro smo otvorili meč i uspeli i kod negativnog rezultata da pokažemo karakter i da se dva puta vratimo i osvojimo bod na našem terenu. Nacrtalo se da smo prošle godina u prvom kolu Stojić i ja takođe postigli golove, nadamo se da će i ova sezona biti kao i prošla“, naveo je Antonić u izjavi za Mozzart Sport.


tagovi

Goran AntonićNemanja StojićTSC Bačka TopolaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara