Foto: Reuters
Foto: Reuters

Spas za Solskjera ili Nagelsmanov doktorski rad

Vreme čitanja: 3min | uto. 08.12.20. | 11:29

Nemački i engleski predstavnik u međusobnom duelu odlučuju o putu kojim će ići tokom proleća

Lajpcig i Mančester Junajted će u direktnom okršaju zakazanom za večeras od 21 čas doneti odgovor na pitanje koji klubovi iz Grupe H će se plasirati u narednu fazu Lige šampiona.

Izabranici Ole Gunara Solskjera pobedom nad Pari Sen Žermenom (2:1) na otvaranju grupne faze nagovestili su rutinski plasman među 16 najboljih timova. Pozicija Crvenih đavola izgledala je još bolje posle ubedljivog trijumfa nad Lajpcigom (5:0) na Old Trafordu, međutim, već naredno kolo i povratak iz Turske praznih šaka nakon poraza od Bašakšehira (1:2) poljuljali su premijerligaša koji je posle poraza od Pari Sen Žermena na svom terenu došao u situaciju da strepi uoči poslednjeg kola i puta u Nemačku.

Izabrane vesti

Sa druge strane, bundesligaš je u dosadašnjem delu takmičenja obavio sve što je planirao i poželeo. Opravdao je ulogu favorita u utakmicama sa Bašakšehirom i upisao dve pobede (2:0, 4:3), koje je ukrasio trijumfom nad Parižanima na svom terenu, te će u najgorem slučaju takmičenje nastaviti u nokaut fazi Lige Evrope, dok bi pobeda predstavljala još jednu u nizu potvrda neverovatnog trenerskog potencijala mladog Julijana Nagelsmana(33).

Iako u podređenoj poziciji zbog debakla na Old Trafordu, Lajpcig poslednje kolo dočekuje sa pregršt motiva. Pobeda golom Aleksandera Serlota u drugom minutu sudijske nadoknade istanbulskog susreta rasplamsala je maštu Nagelsmanovim izabranicima koji nemaju šta da izgube u poslednjem kolu.

Sa druge strane, za Solskjera večerašnje gostovanje je biti ili ne biti. Norveškom stručnjaku klupa se još ljulja od udaraca zadobijenih na Bosforu i protiv Parižana, a novi debakl predstavljao bi povod za još jednu lavinu kritika i vetrometinu na kojoj je pitanje da li bi uspeo da očuva status stratega Crvenih đavola.

"Pričali smo pred početak sezone i tad sam istakao da samopouzdanje i vera u sebe mogu da nam donesu dragocene bodove. To se potvrdilo u prethodnom periodu. Sjajno je znati da se ne predajemo. Imamo samopouzdanje. Čim smo videli grupu bilo nam je jasno da se neće znati konačni poredak do poslednjeg kola. Ekipa ima sve bolji karakter i sa optimizmom dočekujemo gostovanje Lajpcigu", rekao je Solskjer uoči gostovanja Lajpcigu.

Posao premijerligašu otežaće izostanak povređenih Kavanija i Marsijala, kao i suspenfovanog Freda, dok je dobra vest za engleski klub da su se oporavili De Hea i Luk Šou.

Ni domaćin ne može da se pohvali idealnom kadrovskom situacijom s obzirom na to da će Upamekano utakmicu propustiti zbog suspenzije, a da usled povreda u konkurenciji za tim nisu ni Henriks, Lainer i Klosterman.

Dok bi za Junajted i remi bio dovoljan da prođe dalje, kad je Lajpcig u pitanju, jedini siguran put do osmine finala predstavlja pobeda, mada bi i remi bio prihvatljiv u slučaju da Bašakšehir priredi senzaciju i u Parizu osvoji makar bod.

"Nisam siguran ko je u goroj psihološkoj situaciji. Mančester je dugo bio ider grupe, a sad je u situaciji da može u jednoj utakmici sve da prospe. Sa druge strane, mi smo uspeli da se vratimo u trku i još imamo šansu da se plasiramo među 16 najboljih", rekao je Nagelsman pred utakmicu sa Junajtedom.

LIGA ŠAMPIONA - 6. KOLO

Grupa H

21.00: (2,65) Lajpcig (3,25) Mančester Junajted (2,70)

21.00: (1,15) Pari Sen Žermen (9,50) Bašakšehir (16,00)

*Kvote su podložne promenama



tagovi

Ole Gunar SolskjerJulijan Nagelsman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara