Spas od defanzivaca, Areole i malo od sudije... Real preživeo Alaves i provalu oblaka u Baskiji (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 30.11.19. | 15:04

Kraljevići ostaju na prvom mestu

Nije bilo lepo, ali nije ni moglo da bude. Real Madrid je po surovim vremenskim uslovima uspeo da nekako iščupa pobedu u Baskiji protiv Alavesa (2:1) i da zada Barseloni novi izazov u trci za lidersku poziciju. Katalonci imaju tri boda manje i sutra u derbiju gostuju Atletiku.

Po pravoj provali oblaka u Vitoriji i teškim uslovima za igranje, Real nije ni mogao da blista i tri boda su najbitnija stvar za tima Zinedina Zidan. Strateg Reala je izveo skoro najjači mogući tim na koji je mogao da računa. Iznenađenje je bio Areola umesto Kurtoe na golu, dok je Militao zamenio povređene Varana i Nača u štoperskom tandemu sa Ramosom. Svi ostali starteri su bili starosedeoci. Kapitan Ramos kao komandant odbrane, bekovski par MarseloKavrahal, “stara veza” KrosMordićKazemiro, Isko i Bejl po bokovima iza najisturenijeg Benzeme.

Izabrane vesti

Imao je Zidan pravo što se kockao sa golmanom. Areola je na kraju spasao pobedu i tri boda Realu. Ali je Militao mogao da ga košta…

Već posle osam minuta igre, kontroverze na Mendizorozi. Aleš Vidal je pao u šesnaestercu Reala posle kontakta sa Militaom, a sudija je umesto da makar konsultuje VAR pokazao šuti karton Vidalu. Neopravdano. Kontakta je sigurno bilo, a da li dovoljno za penal, arbitar je trebalo da proveri na monitoru.

Real se tu izvukao, ali nije uspevao da probije bedem Alavesa. Madriđani su imali posed, pokušavali dugim loptama, ali do poluvremena nisu stvorili pravu šansu. Samo je Isko uspeo jednom prilikom da zapreti.

U drugom poluvremenu, kiša je počela da pada još jače i uslovi za igru su postali teži. Prekidi su se polako nametali kao jedina opcija za Real i na kraju se to ispostavilo tačnim. Kros je u 51. minutu sjajno izveo prekid, a Serhio Ramos nebeskim skokom u svom stilu glavom zakucao loptu u mrežu. Bio mu je to čak 114. gol u karijeri kada se računaju klupska i reprezentativna takmičenja.

Primljeni gol je naterao Alaves da izađe iz bloka i krene nešto ofanzivnije, a već posle pet minuta su domaći opet besno skakali oko sudije. Lopta je pogodila Modrića u ruku, ali ni ovoga puta nije bilo VAR provere. Konačno, u 64. minutu je Alaves dočekao penal. Ramos je bespotrebno koristio laktove i faulirao Hoselua, a Lukas Perez je bio precizan sa 11 metara.

Real je opet morao sve iz početka i opet je uspeo na isti način. Tek što je ušao na teren, brazilski tinejdžer Rodrigo je odložio Modriću na centrašut, a ovaj pronašao Iska u srcu peterca. Golman Pačeko je nekako uspeo da odbrani Iskov udarac, ali se odnekud stvorio Karvahal i otpadak pretvorio u novo vođstvo.

Alaves je opet pokušao da napadne, imao dve dobre šanse u nadoknadi vremena, ali je Areola sjajnom intervencijom odbranio Realovu pobedu.

(FOTO: reuters)

ŠPANIJA 1 - 15. KOLO: 

Petak
Selta – Valjadolid  0:0

Subota

Alaves - Real Madrid 1:2 (0:0)
/Perez 65 penal - Ramos 52, Karvahal 69/
16.00:  (1,75) Real Sosiejdad  (3,60)  Eibar (4,90) 
18.30:  (2,70) Majorka  (3,15)  Betis (2,70) 
21.00:  (2,40) Valensija  (3,35)  Viljareal (2,95) 

Nedelja

12.00:  (1,50) Sevilja  (4,00)  Leganes (7,50) 
14.00:  (1,80) Atletik Bilbao  (3,40)  Granada (5,00) 
16.00:  (2,35) Espanjol  (3,10)  Osasuna (3,25) 
18.30:  (1,75) Hetafe  (3,50)  Levante (5,10) 
21.00:  (2,80) Atletiko Madrid  (3,10)  Barselona (2,65) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara