Marko Lazetić (©Starsport)
Marko Lazetić (©Starsport)

Spas je u Seriji B? Pola lige želi Lazetića, među njima i Pirlo, Mančinijev sin i Fabregas

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.01.24. | 11:57

Bivši fudbaler Crvene zvezde izvesno napušta Holandiju

Dve pune godine pod ugovorom sa Milanom, ali vrlo retko na terenu. Za prvi tim je Marko Lazetić odigrao samo 12 minuta što i nije toliko neočekivano imajući u vidu da mu je tek 19 godina, ali ni pozajmice po inostranstvu nisu dale rezultate, pa je sada jasno da se bivši napadač Crvene zvezde vraća u Italiju.

Istina, u Seriju B, pošto ga pola druge lige želi u svojim redovima, a kako je jesenas odigrao samo 176 minuta na kaljenju u Fortuni Sitdard svakako je povratak na “čizmu” bolje rešenje od ostanka u Holandiji.

Izabrane vesti

Pitanje je samo: kuda? Mada je izbor poveliki.

Ternana, Leko, Specija, Komo, Sampdorija i Breša – svima njima je zajedničko to što veruju u Lazetića. Lokalni mediji navode da je Sampdorija najozbiljniji kandidat, mada ima i druge opcije, Luku Mora, Roberta Inglesea i Alfreda Donarumu, starijeg brata čuvenog golmana Đanluiđija.

Međutim, sportski direktor Andrea Mančini – najmlađi sin legendarnog Roberta Mančinija – i šef stručnog štaba Andrea Pirlo upisali su Lazetićevo ime na vrh liste prioriteta. Problem je ta žestoka konkurencija. Breša recimo ima privilegovane odnose sa Milanom, a primamljiv je i zov Koma u čijem stručnom štabu kao pomoćnik radi i Sesk Fabregas, dok su u igračkom kadru i neka dobro poznata imena poput Patrika Kutronea ili Simonea Verdija.

Pa ipak, Lazetiću je najbitnije da ode u klub u kome će imati prostora da pokaže šta ume. Ugovor sa Milanom mu ističe 2026. i još ima vremena da se izbori bar za koji minut u timu Rosonera. Ne ovog proleća jasno, ali bi narednih šest meseci mogli da budu ključni za Lazetićevu karijeru.



tagovi

Marko LazetićZimski prelazni rok 2024KomoTernana

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara