Spartak (©Starsport)
Spartak (©Starsport)

Spartakov osvrt na jesen: Mogli smo bolje kod kuće, plej-of je obavezan

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.12.21. | 13:47

„Plan je da se pojačamo u odbrani“, kaže predsednik Simović

Tri boda od četvrtog mesta. Tu je Spartak stao na kraju jesenje etape Superlige. Na papiru gledano, cilj je skoro ostvaren, čak i Evropa deluje dostižno.

Ipak, Subotičani će proleće dočekati kao osmi tim prvenstva, a s obzirom na sastav koji imaju, sa prekaljenim Nikolićem, Mihajlovićem, golgeterki uvek raspoloženim Tufegdžićem, očekivalo se da budu koju poziciju bolje plasirani.

Izabrane vesti

Predsednik kluba Nikola Simović dao je ekipi za ostvareno u polusezoni ocenu „dobar“, ali i on je očekivao više.

Imali smo pomalo i turbulentnu polusezonu, pa sam na kraju zadovoljan kako se završila. Ali, ostaje žal što nismo iskoristili što je mnogo ekipa iz gornjeg dela tabele pravilo kikseve, gubilo bodove, pa smo mogli i mi da budemo bolje plasirani“, kaže Simović.

Neobično za Plave golubove, ove jeseni su više bodova osvojili na strani (16) nego kod kuće (11).

To baš i nije tipično za nas, ali na nekim utakmicama u Subotici nismo imali ni sreće, kao protiv Radničkog iz Kragujevca, kada smo primili gol u poslednjem minutu (1:1). A, opet, sve se to negde vrati, pa smo tako protiv Vojvodine u Novom Sadu postigli pogodak u samom finišu (3:2). Mnogo smo bodova „prosuli“ protiv ekipa našeg kvaliteta i slabijih, nismo uspeli kod kuće da pobedimo Lučane, Proleter... Sa samo još jednom pobedom na našem stadionu došli bismo do četvrtog mesta.“


Na kraju je Spartak isplivao u gornji dom tabele nakon što je posle 12 rundi promenio trenera i vratio Vladimira Gaćinovića.

Krivo mi je što u tom prvom delu, pre promene trenera, nismo osvojili više bodova. U jednom momentu smo čak bili 13. Na kraju je još dobro ispalo, na tri boda smo od četvrtog mesta koje vodi u Evropu. Naš osnovni cilj za proleće je da se po svaku cenu plasiramo u plej-of, a ako se ukaže šansa da se borimo za izlazak na međunarodnu scenu, potrudićemo se da je iskoristimo, to bi bio veliki uspeh“.

Zimski prelazni rok još nije zvanično počeo, a u Spartaku se uveliko radi. Za sada na odlascima, petorica igrača su napustila Plave golubove, među njima Dunđerski, Savković...

Otišla su petorica, a biće ih još u narednim danima. I to će biti raskidi ugovora ili istek saradnje. Mislim da imamo veoma dobar tim, da smo pogotovo u napadačkim pozicijama potpuno pokriveni sa po dvojicom kvalitetnih fudbalera na svakom mestu. Jedino ćemo gledati da se pojačamo u odbrani. Štoper i bek su nam u fokusu. Nemamo još ništa dogovoreno. Što se tiče odlaznih transfera, imamo dosta poziva za gotovo pola tima, ali najviše su u fokusu Tufegdžić, Vidaković i Ivančević“, kaže Nikola Simović, predsednik Spartaka. 



tagovi

Superliga SrbijeSpartak Suboticazimski rezzime superligaša

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara