Marko Kerkez (©Starsport)
Marko Kerkez (©Starsport)

Spartakov Marko Kerkez je peto superligaško pojačanje i treći levi bek Partizana

Vreme čitanja: 1min | uto. 10.09.24. | 13:56

Igra levog beka i rođeni je brat Miloša Kerkeza, reprezentativca Mađarske

Jubilarno, deseto pojačanje ovog leta, već peto iz Mozzart Bet Superlige. Kako saznaje Telegraf.rs novi fudbaler Partizana biće Marko Kerkez.

Kerkez je fudbaler subotičkog Spartaka u koji je stigao u januaru iz Vojvodine jer u Novom Sadu nije mogao do minutaže. U stvari, Kerkez je u Mozzart Bet Superligi sa svoje 24 godine odigrao samo 450 minuta rasporođenih na devet utakmica. Pre toga je kao član Kabela i ekipe Mladosti GAT profesionalnu karijeru gradio nastupajući u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije.

Izabrane vesti

Inače, Marko Kerkez je rođeni brat Miloša Kerkeza, sada reprezentativca Mađarske i prvotimca Bornmuta. Zajedno su probali u Đeru, Marko očigledno nije prošao, možda će biti bolje sreće u Humskoj.

Mada ostaje da se vidi šta će biti sa Nikolom Antićem i Mariom Jurčevićem, jer Aleksandar Stanojević sada na raspolaganju ima tri leva beka.

Crno-beli su prethodno vratili i Mihajla Ilića iz Bolonje, sve kako bo nadomestili odlazak doskorašnjeg kapitena Svetozara Markovića u tabor Viktorije Plzenj.

Uz Ilića, iz inostranstva su stigli i Nihad Mujakić, Kevin Arijaga, Mario Jurčević i Đorđe Jovanović, dok su pored Kerkeza letnja pojačanja iz domaćeg fudbala Ibrahim Zubairu (Jedinstvo Ub), Stefan Kovač (Čukarički), Milan Lazarević (Vojvodina) i Vukašin Đurđević (Voždovac).

Otišlo je više igrača, ali uz Markovića crno-bele bi najviše mogle da zabole prodaje Sameda Baždara Saragosi za 1.500.000 evra i pre svega Mateusa Saldanje Ferencvarošu za 3.000.000. No, kada nema rezultata u Evropi prodavati se mora.



tagovi

Dejan KerkezFK PartizanSpartak Subotica

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara