Spartak pred Partizan poražen od Lokomotive

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.02.20. | 18:59

Tek na penale doduše

Zakomplikovalo se na Parimeč Premijer kupu, pripremnom turniru u Kataru. Posle jučerašnjeg trijumfa Rostova nad Partizanom (3:1), danas se na stadionu Aspajer igrao moskovski derbi, u kome je Lokomotiva nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca savladala Spartak (1:1, penalima 4:2).

Posle dva odigrana kola na prijateljskom turniru na kome učestvuju tri ruske ekipe i Partizan, još ne može da se nasluti ko će podignuti pehar. Pogotovo ne nakon današnjeg duela.

Izabrane vesti

Lokomotiva je dosta dobro otvorila meč, bila konkretnija u prvom poluvremenu. Najzapaženiji bili su Aleksej Mirančuk, koji je imao dve dobre prilike tokom prvog dela igre, kao i Žoao Mario, koji je bio asistent kod vodećeg pogotka. Centrirao je Portugalac sa desnog krila, iako je meč počeo na levom, Vladislav Ignatjev je naleteo na loptu i zakucao je u mrežu u 28. minutu.

Nije pretio Spartak sve do finiša prvog poluvremena, kada je uspeo da stvori nekoliko prilika, ipak ne toliko ozbiljnih. Domeniko Tedesko je početkom drugog poluvremena u igru ubacio Ilju Gaponova, a 22-godišnji fudbaler mu se samo četiri minuta kasnije odužio golom. Savladao je Antona Kočenkova nakon gužve u šesnaestercu Lokomotive i poravnao na 1:1.

Do kraja susreta nije bilo promene rezultata, pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca. Lokomotiva je u prvom kolu izgubila od Partizana 4:2 na penale, a ovoga puta sreća je bila na njihovoj strani, pa su identičnim rezultatom savladali Spartak.

U narednom kolu Spartak iz Moskve sastaće se sa Partizanom u subotu 8. februara, dok će dan kasnije u poslednjem susretu na turniru snage odmeriti Rostov i Lokomotiva.

Tabela
*za pobedu nakon penala dobijaju se dva boda

Spartak         1-1-0       4
Rostov           1-0-1      3
Lokomotiva   0-2-0      3
Partizan          0-1-1      2

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara