Radost ekipe Dinama (©Shutterstock)
Radost ekipe Dinama (©Shutterstock)

Spartak i Kup odavno nisu dobar spoj, Dinamo među osam najboljih

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.02.21. | 19:33

Plavi dobili gradski derbi

Proslaviće navijači Spartaka iz Moskve ove godine punoletstvo od poslednjeg osvajanja Kupa Rusije.

Poslednji pehar stigao je u klupsku salu 2003. godine, a evo, ni ove godine vitrinu sa trofejima Kupa neće otvarati n stadionu crveno-belih.

Izabrane vesti

U osmini finala Kupa Rusije, koji sat nakon što je ispao Zenit, eliminisan je i Spartak. Bolji od njega u gradskom derbiju bio je Dinamo – 2:0.

Plavi tim iz Moskve je posle dugo čekanja uspeo da sruši večitog rivala na svom stadionu. Dinamu je polazilo za nogom da tuče Spartak u gostima, ali kod kuće nikako skoro 13 godina. Svakom čudu dođe kraj...

Prvu veliku šansu Dinamo je imao u 10. minutu, međutim, Paršivljuk se nije snašao ispred gola, a pet minuta kasnije Mozes je skrivio penal, koji je Fomin pretvorio u gol za vođstvo plavo-belih. Danil Fomin je deset minuta kasnije imao zicer da možda već tada reši meč, ipak tukao je pored stative.

Tek u drugom delu rasplamsala se borba, imao je i Spartak dobre prilike, Mozes je promašio zicer, a odluka o pobedniku pala je u 70. minutu kada je Tjukavin povisio na 2:0.

Nervoza se uselila u redove Spartaka i ništa dobro nije donela. Naprotiv, Mozes se potvrdio kao tragičar utakmice time što je u 81. minutu dobio crveni karton i definitivno overio svom timu ispadanje iz Kupa Rusije.

KUP RUSIJE – OSMINA FINALA

Subota

Zenit – Arsenal Tula 1:2 (1:2)

/Kuzjajev 19 – Pančenko 25, Bauer 37p/

Dinamo Moskva – Spartak Moskva 2:0 (1:0)

/Fomin 16p, Tjukavin 70/


tagovi

Spartak MoskvaDinamo MoskvaRusija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara