(©Printscreen)
(©Printscreen)

Španski šampionski pelcer primio se i kod omladinaca

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.07.24. | 12:55

Furija i Francuska večeras (20.00) u Belfastu u borbi za evropski tron za fudbalere do 19 godina

Ovo je godina španskog fudbala. Real je opet pobednik Lige šampiona, dok je tim Luisa de la Fuenta osvojio četvrto zlato na Evropskom prvenstvu. Španci imaju šansu da donesu na Iberijsko poluostrvo i krunu za najbolji tim na Starom kontinentu u konkurenciji omladinaca, odnosno momaka do 19 godina.

Jamin Lamal je blistao u Nemačkoj, ima pravo da igra i u ovoj generaciji, ali naravno da asa Barselone nema u Belfastu gde je večeras (20.00) finale. Rival Španiji je Francuska. Ove dve selekcije su igrali u grupnoj fazi, kada je bilo 2:2.

Izabrane vesti

Vodili su Trikolori na poluvremenu, u nastavku Furija je preokrenuila, da bi u poslednjem minutu Francuzi stigli do boda (2:2). Za ove selekcije je to bilo dovoljno za polufinale.

20.00: (2,45) Španija (3,10) Francuska (2,85)

Furija je u borbi za finale pobedila Italijane sa 1:0 posle produžetaka, a gol odluke delo je veziste Reala Pola Fortunija. Galski petlići su slavili protiv Ukrajinaca sa 1:0 golom veziste Remsa Valentina Atanagane Edoa. On je postigao pogodak i protiv Furije u grupnoj fazi.

Prva zvezda Furije je Iker Bravo, koji je nekada branio boje Barselone u čuvenoj La Masiji. Prošlu sezone igrao je Kastilji, rezevnom timu Reala, a pod ugovorom je sa Bajerom iz Leverkuzena. Za mladog napadača zainteresovani su klubovi iz Serije A, Verona i Udineze.

Na ovom prvenstvu Bravo je dao jedan gol, i to na startu šampionata protiv Danske (1:2).

EVROPSKO PRVENSTVO ZA OMLADINCE – FINALE (BELFAST)

Nedelja

20.00: (2,45) Španija (3,10) Francuska (2,85)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Omladinska reprezentacija ŠpanijeOmladinska reprezentacija FrancuskeEP za omladince

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara