Španski ples zaludeo Francuze, Furija je zrela da se osveti Pancerima (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.06.19. | 22:56

Crvena furija na dominantan način zakazala reprizu finala iz Krakova pre dve godine - 4:1

Svaka čast Nemcima, koji su se na fantastičan način vratili u život protiv Rumunije i stigli do velikog finala, ali večerašnji preokret Španije protiv Francuske je bio daleko ubojititiji. Mlada selekcija Crvene furije na impozantan način je došla do finala Evropskog prvenstva, pošto je u Ređo Emiliji savladala Francusku rezultatom 4:1 (2:1).

Španci su delovali besprekorno na terenu, od trenutka kada su uspeli da izjednače rezultat apsolutno su kontrolisali igru i potom čekali svoje trenutke da u potpunosti dotuku protivnika. U čemu su u potpunosti uspeli. Sada će biti maksimalno motivisani da se u reprizi finala od pre dve godine revanširaju Pancerima za poraz iz Krakova i podignu trofej 30. juna u Udinama.

Izabrane vesti

Dozvolila je Furija da naivno primi pogodak. Već u 16. minutu Renea-Adelaidea s leđa je u kaznenom prostoru bez većih razloga srušio Žunior Firpo. Francuzi su to uspeli da kazne preko Matete, ali su se držali još svega 12 minuta. Mark Roka se u 28. minutu najbolje snašao u protivničkom šesnaestercu i iz drugog pokušaja, posle centaršuta Ojarzabala pogodio mrežu ispred koje je stajao nemoćni Bernardoni.

Francuska je lagano tonula, a onda je uzratila Španiji na naivnost s početka meča. Konate je sleđa potkačio Ojarzabala u 45. minutu, pa je arbitar Kabakov ponovo bio neumoljiv. Ojarzabal je preuzeo odgovornost i doneo preokret svom timu već u poslednjim sekundama prvog poluvremena.

Španiji je to donelo veliko samopouzdanje, pa je najlepša akcija na meču bila ona prva u drugom poluvremenu. Bio je to pravi mat u tri poteza. Nezadrživi Ojarzabal je povukao kontranapad, usledio je pas ka Fabijanu Ruizu, a onda povratna do Danija Olma. Spasa za Trikolore ni ovoga puta nije bilo.

Francuzi su sami sebi pucali u noge u 67. minutu, kada je viđena potpuna nemoć selekcije Silvana Ripola. Kardinalnu grešku prilikom iznošenja lopte napravio je Žonatan Ikone, kome su Španci oteli loptu na 18-19 metara od gola, a onda nakon nekoliko vezanih pasova postavili konačan rezultat preko Borhe Majorala.

U svakom slučaju čeka nas sjajno finale objektino dva najbolja tima na turniru. Španci na tronu nisu bili još od 2013. godine, a sada će biti još motivisaniji da pokažu da su bolji od Nemačke.

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara