Španija suđena Geloru Kangi, u red stao i Leganes

Vreme čitanja: 1min | sre. 29.01.20. | 21:37

Gabonac sve bliži želji da zaigra u Primeri

Gelor Kanga želi u Španiju, pa je stoga i odbio ponudu od turskog Trabzona. Bivšem prvotimcu Crvene zvezde se otvorila još jedna mogućnost da zaigra u Primeri, pošto se Selti u nizu zainteresovanih klubova pridružio i Leganes.

Kangi ugovor sa Spartom iz Praga ističe već u junu ove godine, ali je potpuno realno da promeni klub već ove zime. U trenutku dok je bilo aktuelno interesovanje Trabzona, Sparta je za Gabonca tražila obeštećenje od 4.000.000, ali je jasno da ono u finišu prelaznog roka više nikako nije realno.

Izabrane vesti

Gabonac je karijeru počeo u Mangasportu, a u Evropu se otisnuo 2013. godine, kada je potpisao za Rostov. Pravi potez je napravio i dolaskom u Crvenu zvezdu 2016. godine, gde je zabeležio nekoliko odličnih partija, pa je u januaru 2018. godine, takođe šest meseci pre isteka ugovora, prešao u Spartu za obeštećenje od 1.000.000 evra.

Ove sezone Kanga je odigrao 21 utakmicu u svim takmičenjima za Spartu, postigao 11 golova i zabeležio sedam asistencija. Čini se da je prikupio dovoljno preporuka da ove zime napravi iskorak u karijeri i zaigra u jednoj od najjačih evropskih liga.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara