(©Star Sport)
(©Star Sport)

Španija je sila, Srbija preko Finske traži put do Mundijala

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.02.20. | 22:11

Neizvesnost u Čairu trajala svega šest i po minuta, nakon pogotka Pršića iz penala, ali je Furija ubrzo razrešila svaku dilemu po pitanju pobednika - 1:5

Ima Srbija razloga da bude ponosna na svoju futsal selekciju zbog svega što je uradila ovih nekoliko dana u Čairu, ali izabranici Gorana Ivančića će plasman na Mundijal morati da potraže kroz baraž i dvomeč sa Finskom. Orlovi su u odlučujućem meču za plasman na Svetsko prvenstvo poraženi od Španije, koja je u potpunosti potvrdila ulogu na ovom kvalifikacionom turniru - 5:1 (2:1).

Srbija je platila danak lošeg otvaranja utakmice. Crvena furija je kao i protiv Francuske i Ukrajine odlučno ušla u utakmicu, povela golovima Bebea i Olma u četvrotm i sedmom minutu, a onda je domaćinu bilo potrebno mnogo uložene energije da se vrati u meč. Nagrada za proliven znoj i velike napore u drugom poluvremenu stigla je u 27. minutu, kada je Pršić bio nemilosrdan sa bele tačke. Neizvesnost u Čairu potrajala je nekih šest i po minuta, kada je Bebe svojim drugim golom uništio nadu Ivančićevog tima.

Izabrane vesti

Španci su nakon toga zaigrali sa daleko manje pritiska, a mnogo više samopouzdanja, što su krunisali sa još dva pogotka Adolfa u samoj završnici. Crvena furija je u velikom stilu otišla na Svetsko prvenstvo, gde će ponovo predstavljati jednog od glavnih favorita za osvajanje zlatne medalje.

Srbija će Finsku ugostiti 9. aprila, dok je revanš zakazan za tri dana kasnije. Verujemo da će Ivančev tim još jednom pokazati kvalitet i zauzeti svoje mesto među 24 najbolje selekcije u magičnoj igri na petoparcu.

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara