Španija digla formu, Francuska i dalje neporažena

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.06.19. | 11:55

Ko će u finale?

Počinju polufinalne utakmice na Evropskom prvenstvu za fudbalere do 21 godine. Od 18.00 sastaju se Nemačka i Rumunija, a tri sata kasnije Španija i Francuska. Drugo polufinale trebalo bi da bude neizvesnije i takođe da donese pogotke na obe strane, što je bio slučaj na sva tri prethodna međusobna im duela na kontinentalnim šampionatima.

Španija je iz meča u meč podizala formu i nešto je bliža trijumfu, zato razmotrite keca. Još jedan ozbiljan kandidat za pobedničko postolje predvođen Danijem Sebaljosem, najboljim igračem Evropskog prvenstva 2017. Zato nema drugog Realovog asa Marka Asensija, pa ni Barsinog tandema Karles Alenja – Mark Kukurelja, koji je pao na poslednjem filteru što dovoljno govori o konkurenciji u španskom timu. Sve govore imena Mikela Orjazabala, Pabla FornalsaPedraze, Firpa... Sve igrači čija se vrednost meri desetinama miliona evra.

Izabrane vesti

Najbitnija vest uoči početka turnira iz francuskog tabora bila je da nema kapitena Abdua Dijaloa, pošto će defanzivac Borusije iz Dortmunda morati na operaciju. Ali koliko je u stvari duboka klupa Trikolora najbolje svedoči to što su Valensijin Muktar DijakabiAlen Sen Maksimin iz Nice i Marseljov Maksim Lopez mogli samo do spiska rezervista. Na kraju nisu upali, kao ni Žan-Kevin Ogusten. Posrećilo se samo Markusu Tiramu, kojo je upao umesto bolesnog Martina Terijea, najboljeg strelca Francuske u kvalifikacijama. Znamo pride da su na ovom nivou Francuzi uvek fizički dominantni.

Francuzi nisu poraženi u grupnoj fazi (pobeda protiv Engleske od 2:1, minimalac protiv Hrvatske, remi bez golova s Rumunijom), dok je Španija posle početnog poraza od Italije (1:3), smogla snage da dobije Belgiju (2:1), a zatim i Poljsku s masivnih 5:0. Dalo bi se zaključiti da su mladi Trikolori favoriti, ali na to jednostavno ne treba računati kao na zacementiranu činjenicu, budući da su ove dve selekcije na prijateljskom odmeravanju krajem prošle godine odigrale 1:1. Pošto je ulog veliki, trebalo bi očekivati tvrd meč.

EVROPSKO PRVENSTVO U21 - POLUFINALE: 

Četvrtak

18.00: (1,60) Nemačka  (4,00)  Rumunija (5,60) 
21.00:  (2,05) Španija  (3,45)  Francuska (3,60) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: UEFA


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara