©Reuters
©Reuters

Španci ovakve poklone ne propuštaju, srušeni grčki snovi o Mundijalu

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.11.21. | 22:57

Slavlje Crvene furije u Atini - 1:0

Španija je ta selekcija koja poklone, kakav je bio onaj današnji Švedske u Gruziji, jednostavno ne propušta. Iako nije blistala večeras, baš kao što nije tokom čitavih kvalifikacija, selekcija Luisa Enrikea osvojila je Atinu pogotkom Pabla Sarabije iz jedanaerca u 26. minutu - 1:0 (1:0).

Grci nsu imali te sreće na početku utakmice, kada je Jorgos Masuras imao veliku šansu u četvrtom minutu, zatresao je mrežu gostiju, ali je dosuđen ofsajd. Domaćin je platio svoju nesmotrenost u 24. minutu, kada je Dimitris Janulis nesmotreno oborio Injiga Martineza, pa sudija Simon Marčinjak nije imao dilemu. Odgovornost je preuzeo Pablo Sarabija i hladokrvno savladao Vlahodimosa, a ispostavilo se da će nakon toga Crvena furija lagano sačuvati svoju prednost i prestići Šveđane na čelu grupe B.

Izabrane vesti

Špancima će u nedelju u Sevilji (20.45) za direktan plasman na Mudijal biti dovoljan i remi sa Šveđanima, dok je Grčka večeras i definitivno ostala bez svake mogućnosti za odlazak u Katar.

Crvena furija ima razloga da bude prilično srećna posle svega viđenog ove večeri. Morata je imao dobru priliku u 36. minutu, ali se sjajnom intervencijom istakao Vlahodimos.

Nastavak meča je protekao u bezuspešnim pokušajima Grče da se vrati u život, ali je bilo kakav pokušaj razvijanja igre sa obe strane, u korenu presečen brojnim izmenama. To je više ogovaralo Enrikeovom timu, koji je imao 69 odsto loptu u svom posedu i uspeo na pravi način da zatvori utakmicu.

GRUPA B

Gruzija - Švedska 2:0 (0:0)

/Kvarachelija 61, 78/

Grčka - Španija 0:1 (0:0)

/Sarabija 26pen/



tagovi

Pablo SarabijaLuis Enrike

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara