Spaleti pljuvao, pa polizao - Ikardi se vraća! Navijači grme: „Odlazi, više nisi naš“

Vreme čitanja: 3min | uto. 02.04.19. | 12:28

Opet tenzije u Interu

Koliko vredi reč u modernom fudbalu? Ni pet para, izgleda, ako je izgovori Lučano Spaleti. Samo dva dana pošto je tvrdio kako je ponižavajuće da moli boli koga, a mislio je na Maura Ikardija, da obuče dres Intera desio se obrt, pa će Argentinac u sutrašnjem meču sa Đenovom u gostima ponovo na teren.

I to prvi put još od 9. februara i duela sa Parmom na „Enio Tardniju“. U međuvremenu je vodio tihi rat sa čelnicima kluba oko novog ugovora, privremenio se vratio treninzima, ali nije igrao, propustio je deset utakmica pod plaštom navodne povrede kolena. I onda odjednom, mimo svih očekivaja, pomirenje. utisak je, na staklenim nogama....
Sad je vreme da se stavi tačka na ceo slučaj. Ikardi je platio cenu koju je trebalo da plati sa naše tačke gledišta. Potrebno je da iskoristimo trud koji je direktor Bepe Marota uložio da se ova situacija prevaziđe, jer je Mauro od fundamentalnog značaja za ekipu do kraja sezone“, pomirljivo će Spaleti.

Izabrane vesti

Sledi obrazloženje:
"Marotina uloga je bila ključna, omogućio je da obe strane izađu na pravi put. Mauro je važniji za naš tim, nego Mesi i Ronaldo zajedno sa njihove. Sposoban je da povuče ekipu napred kad je njen deo. Kad je van to ne može da učini. Sa njim smo jači. Ko kaže suprotno taj je protiv nas. Zahvaljujući načinu na koji je trenirao poslednjih nekoliko dana, a da pritom nije kačio ništa na društvene mreže, odlučio sam da ga vratim u tim, jer je to poruka koju želimo da šalje".

Na prvi pogled, deluje da su se strasti smirile, međutim, baš u trenutku dok je Lučano govorio na zvaničnoj konferenciji za medije, osvanulo je je i saopštenje navijačke grupe „Kurva Nord“, u kojoj se Ikardi žestoko otoptužuje da radi protiv tima.
Odlazi! A mi ćemo napred samo sa Interovim igračima. Ikardi, napolje! Plasman u Ligu šampiona je ugrožen ako se budemo oslanjali na fudbalera kome nije stalo do tima. Očigledno je da Ikardi nije deo grupe. Što se nas tiče, ekipa mora da postisne u drugi plan pojedinačne interese i one igrače koji se medijski eksponiraju. Verujemo da Ikardi ne poseduje karakter kakav je potreban ekipi, ne samo da bi bio kapiten, već uopšte deo zajedništva u svlačionici. Zato je stav tribine da Mauro više nije deo Intera i u skladu s tim ćemo ga tako i tetirati odsad pa nadalje“, stoji u proglasu navijače grupe.

Sad ostaje pitanje kako će se uticaj sa tribina odraziti na kvalitet partija Maurita. Posebno u situaciji kad je Narazurima svaki gol važan za ponovni plasman u Ligu šampiona.
"Navijači imaju pravo da izraze svoj stav. Znaju kako da se postave u odnosu na situaciju, ali sad svi moramo da radimo u korist Intera. Sve dok sam u klubu, moj jedini interes biće Inter. Klub, ekipa, navijači, a ne samo jedan igrač. Slučaj je zatvoren sa svih aspekata. Sad Ikardi mora da trenira, da oznoji dres, a ne da priča naokolo. U suprotnom, neće imati kredibilitet. Igraće sutra, a to što sam pričao posle poraza od Lacija... Pa, morao sam da branim tim", dodao je Lučano Spaleti, trener Intera.

FOTO: Reuters


tagovi

Mauro IkardiLučano Spaleti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara