Konte pred Juventus: Neka pobeda bude potvrda dobrog rada

Vreme čitanja: 3min | sub. 07.03.20. | 16:31

”Ne mogu da ne budem srećan zbog Romeluove prve godine u Italiji i svega što radi. Postavio je primer celom timu, jer radi jako kako bi napredovao što više i pomogao saigračima da budu još bolji. Veoma sam zadovoljan njegovim igrama, ali hajde da ne zaboravimo da je tu i tim koji mu mnogo pomaže da bude tako dobar”, dodao je Italijan

Opšta histerija zbog korona virusa nakratko je i delimično zaustavila fudbal u Italiji, je onda doneta odluka da svi sportski događaji do 3. aprila budu odigrani bez prisustva publike, što znači da su stvoreni uslovi da se konačno odigra Derbi Italije između Juventusa i Intera u Torinu (nedelja, 20.45).

Inter bi se eventualnim trijumfom u domu Bjankonera vratio u otvorenu trku za titulu, dok bi pobeda dugogodišnjeg šampiona Italije praktično eliminisao Nerazure iz dalje borbe za skudeto. Svestan je toga i Antonio Konte, koji se u ulozi trenera Intera po prvi put vraća kući otkako je letos stigao u Milano.
”Spremni smo za derbi, uprkos svim poteškoćama. Nije nam bilo lako zbog svih promena planova i dana bez fudbala”, priznaje Konte i dodaje:
”Već sam rekao momcima da moramo da se ponašamo dobro u ovakvim situacijama i da se adaptiramo brzo kako bismo nastavili da radimo jako. Igrači su izuzetni, pošto su uvek spremni da se žrtvuju i podignu lestvicu, pogotovo kada znaju da je pred njima važna utakmica u borbi za vrh tabele”.

Izabrane vesti

Derbi Italije trebalo je da se odigra u prošlu nedelju, ali je sve brže širenje korona virusa izmenio kalendar...
”Svima je jasno koliko je publika važan faktor u ovim mečevima i pogotovo kada igrate fudbal i derbije ovakve težine. Međutim, u ovom delikatnom momentu zdravlje dolazi na prvo mesto i moramo da se adaptiramo tako da osiguramo da sve prođe što sigurnije”.

Konte je priznao da nikom u timu nije svejedno zbog situacije koja izmiče kontroli... I na terenu i van njega.
”Gledajte, nije lako. Svi mi imamo porodice, ne možemo da ignorišemo sve što se dešava. Kada to kažem, važno je da kao profesionalac znam tačan raspored i imam jasan kalendar ispred sebe”.

Juventus je uoči susreta tražio od nadležnih organa da na tribinama budu samo domaći navijači pošto je broj obolelih od korona virusa u Torinu drastično opao. Međutim, odluka da na svim sportskim događajima ne bude publike do 3. aprila osujetio je taj plan.
”Detalji odlučuju velike utakmice. Znamo da igramo protiv jakog protivnika i poštujemo sve što je Juventus uradio. Što se nas tiče imamo želju i ambiciju da mu se približimo što više kroz jak rad”.

Konte tvrdi da je Derbi Italije oduvek bila ”velika i važna utakmica i da će tako ostati”.
”Svi znamo šta znači pobeda u ovakvom meču, pogotovo za poziciju na tabeli. Trijumf u ovom susretu bio bi potvrda velikog i dobrog rada kojem smo posvećeni i zaista ću uvek biti zahvalan igračima zbog ambicije koju imaju”.

U jeku lažnih priča o tome da je Romelu Lukaku oboleo od novog virusa koji hara planetom, novinare je ipak interesovalo Konteovo mišljenje o tome koliko je važno to što je Inter odneo pobedu nad Juventusom na tržištu prošlog leta kada je doveo Belgijanca u svoje redove?
”Ne mogu da ne budem srećan zbog Romeluove prve godine u Italiji i svega što radi. Postavio je primer celom timu, jer radi jako kako bi napredovao što više i pomogao saigračima da budu još bolji. Veoma sam zadovoljan njegovim igrama, ali hajde da ne zaboravimo da je tu i tim koji mu mnogo pomaže da bude tako dobar”.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara