Takefusa Kubo i Umar Sadik (©AFP)
Takefusa Kubo i Umar Sadik (©AFP)

Sosijedad po ugledu na Engleze, Umar Sadik oslobođen obaveze

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.05.24. | 09:44

Baskijski tim po završetku sezone otputovao u Japan, gde će ove srede da odigra prijateljski meč protiv Tokio Verdija

Nisu samo Totenhem i Njukasl odmah po završetku prvenstvene sezone prešli "ceo svet" da igraju prijateljke utakmice. Za razliku od engleskih ekipa Real Sosijedad nije otputovao u Australiju, već u Japan, gde će ove srede da odmeri snage sa Tokio Verdijem (12.30).

Pošto su za vikend završili sa obavezama u Primeri, belo-plavi su krenuli put Zemlje izlazećeg sunca. La Real se sastaje sa tek promovisanom ekipom iz Džej lige, koja je uznemirila aktuelnog šampiona Visel Kobe pre tri dana, poboljšavajući šanse da ostane u najjačem japanskom rangu.

Izabrane vesti

Iako je domaća sezona završena porazom, Sosijedad je obezbedio evropski fudbal za naredni mandat, pošto je u septembru prošle godine posle duže pauze igrao u Ligi šampiona. Nedavni okršaj tima iz San Sebastijana sa Betisom je zapravo bio plej-of za šesto mesto u prvenstvu Španije, a pobeda od 2:0 u Sevilji obezbedila je učešće dva baskijska kluba u Ligi Evrope pošto se i regionalni rival Atletik Bilbao takođe kvalifikovao za drugostepeno evropsko takmičenje.

Međutim, ekipa iz San Sebastijana je sakupila samo 11 bodova u osam minulih ligaških duela, delom zbog teškog niza utakmica - porazi od Real Madrida i Barselone, a pre četiri dana i od Atletiko Madrida. Glavni trener Imanol Alguasil ima još mnogo toga da gradi za sledeću sezonu.

12.30: (5,00) Tokio Verdi (3,90) Sosijedad (1,60)

Na Japanskom nacionalnom stadionu - pored mnogih obožavatelja Sosijedadovog Takefuse Kuba, koji je i razlog dolaska baskijskog tima u Japan - momke sa Anoete čekaće Tokio Verdi, koji je nedavno sastavio niz od 11 utakmica bez poraza.

To se iznenada završilo ranije ovog meseca, pošto je ekipa ispala iz Liga kupa od Hirošime, a zatim je pretrpela udarac od 5:0 od strane Mačide Zelvije, koja je trenutno prva na tabeli.

Međutim, Verdi je reagovao na taj neuspeh savladavši japanskog šampiona Kobe, u njegovom domu sa 1:0 u nedelju, na osnovu autogola u drugom poluvremenu. Tim Hirošija Jofukua je stoga osvojio 21 bod i zauzima 12. mesto u Džej ligi, skoro na sredini svoje povratničke kampanje, pošto se prošlog decembra konačno vratio u najviši rang.

Real Sosijedad neće biti samo bez pozajmljenih Andrea Silve i Kirana Tirnija, koji su se vratili u RB Lajpcig, odnosno u Arsenal, već i nekoliko seniorskih igrača nije otputovalo u Tokio.

Robin Le Normand, Karlos Fernandes, Igor Zubeldija i Martin Zubimendi su svi van terena zbog povrede, dok su Mikel Merino, Mikel Ojarzabal, potom nekadašnji špic Partizana Umar Sadik i prvi golman Aleks Remiro oslobođeni obaveze.

Glavna atrakcija u matičnoj zemlji je japansko krilo Take Kubo, koji je bio drugi strelac baskijskog kluba u Primeri ove sezone, odmah iza Ojarzabala.

--------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Marselj na Velodromu, Fajenord na De Kajpu ili možda Benfiku na Da Lužu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

---------------

PRIJATELJSKA UTAKMICA - TOKIO

Sreda

12.30: (5,00) Tokio Verdi (3,90) Sosijedad (1,60)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Prijateljske utakmiceTokio VerdiReal SosijedadSosijedadTakefusa Kubo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara