Martin Zubimendi (©Reuters)
Martin Zubimendi (©Reuters)

Sosijedad odgovorio Arsenalu – hoćete Zubimendija, platite 60.000.000

Vreme čitanja: 1min | čet. 26.01.23. | 15:31

Tobdžije zaćutale… Za sad

Prvo Leandro Trosar, onda i Jakub Kivior. Zajedo su ispraznili Arsenalovu kasu za 49.000.000 evra. Ali ako Tobdžije budu želele i treće januarsko pojačanje ono će ih koštati više od toga, jer Real Sosijedad im je poručio da će morati da aktiviraju izlaznu klauzulu ako žele Martina Zubimendija.

Ona nije mala, jer iako su obavezne u Primeri njima se Španci služe da odbiju interesovanje bogatijih klubova. Pa bi tako sloboda 23-godišnjeg zadnjeg veznog koštala okruglo 60.000.000 evra.

Izabrane vesti

Arsenal inače nije planirao da se pojačava na toj poziciji, ali se uplašio nakon što je Mohamedu Elneniju stradalo koleno zbog čega bi možda mogao i da propusti ostatak sezone.

Tačno je da Egipćanin nije imao preveliku ulogu u timu – dugo je bio odsutan i zbog povrede butnog mišića – ali ako bi se zaista ostvarile najcrnje prognoze onda bi Tomas Parti ostao bez prave alternative. Albert Sami Lokonga ga je pokrivao dok je bio povređen, ali u Premijer ligi nije igrao od 1. oktobra što govori malo o utisku koji je ostavio na Mikela Artetu.

Granit Džaka je svakako zakucan u startnih 11, ali Arteta želi po dvojicu na svakog poziciji, a ako Elneni ne bude mogao nazad na teren ostaće bez odgovarajuće alternative.

Pet bodova više i utakmicu manje Arsenal ima od Mančester Sitija. Ali duga je sezona, a Arsenal čeka titulu još od 2004. godine.


tagovi

Zimski prelazni rok 2023Martin Zubimendi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara