Jarmolenko je nadmudio Matića
Jarmolenko je nadmudio Matića

Solskjerov Junajted izgubljen u prosečnosti: Jarmolenko i Kresvel čekićem po užasnim Đavolima (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 22.09.19. | 16:55

Ozbiljni Vest Hem pobedio neozbiljne goste sa 2:0

Posrnuli velikan Mančester Junajted je definitivno zarobljen u kandžama prosečnosti, a i oni kojima je nekada često umeo da zagorča život počeli su da ga udaraju jako. I to čekićem, da boli. Vest Hem je potvrdio visoke ambicije i pohod na top četiri koji je pre nekoliko dana najavio njegov kapiten Mark Nobl pobedom nad Crvenim đavolima od 2:0.

Samo 2:0 je bilo ovog popodneva na Olimpijskom stadionu u Londonu, a lako je moglo da bude i tri-četiri komada u mreži Davida De Hee koji je ponovo imao pune ruke posla. Četiri odbrane imao je sjajni Španac (pored primljenih golova) i može se reći da je zaradio svoju multimilionsku platu koju je dogovorio pre nekoiko dana, dok su ostali saigrači po ko zna koji put ove sezone totalno podbacili.

Izabrane vesti

Vest Hem je bio bolji i generalno je dominirao na celom meču protiv nemoćnog gosta, a vodeći pogodak pao je u poslednjem minutu prvog poluvremena posle sjajne akcije domaćina. Odlična kretnja Andreja Jarmolenka omogućila mu je da se nađe u izglednoj poziciji posle kombinacije Nobla i Felipea Andersona. Brazilac je sjajno uposlio Ukrajinca, a ovaj drugim golom u sezoni potvrdio da je povreda prošlost i da je njegovim povratkom trener Pelegrini dobio top pojačanje.

Probao je Mančester Junajted u nastavku da se vrati, ali je do isteka jednog sata igre sve otišlo u propast. Prvo je Huan Mata posle sjajne kontre u 48. minutu promašio prazan gol sa pet metara, a potom u 60. minutu zbog povrede najbolji igrač Markus Rašford napustio igru i to je bio kraj. Junajted ionako tupih zuba nije imao šanse da zapreti, pa se naslućivalo ono što im se na kraju i dogodilo. Potpuni kolaps.

Vest Hem je u poslednjih pola sata kontrolisao igru i dešavanja na terenu, a posle nekoliko promašaja i dobrih odbrana De Hee tačku na meč stavio je levi bek Aron Kresvel fenomenalnim pogotkom iz slobodnog udarca u 84. minutu.

Velika i važna pobeda za Vest Hem koja ih je dovela čak na četvrto mesto, a Mančester Junajted i Ole Gunar Solskjer već sada imaju puno razloga za brigu jer ovaj tim ne liči na ozbiljnog kandidata za top četiri. Više podseća na onaj Milan od sinoć.

Spomenimo i da je srpski reprezentativac Nemanja Matić igrao do 71. minuta nakon čega je prepustio mesto Brazilcu Fredu.

U drugom meču popodnevnog programa Luka Milivojević i Kristal Palas su izgubili dva boda u bukvalno poslednjim sekundama utakmice sa Vulverhemptonom (1:1).

Sve su imali domaći fudbaleri, prednost stečenu u 47. minutu, zatim igrača više od 73. posle isključenja Saija, ali ni to im nije bilo dovoljno. Uporni gosti uspeli su da se dokopaju boda, a strelac je bio Diogo Žota nakon što se neshvatljivo okliznuo bek domaćih Vord i poklonio bod gostima.

ENGLESKA 1 - 6. kolo

Petak
Sautempton - Bornmut 1:3 (0:2)
/Vard-Prouz 52. penal - Ake 10, H. Vilson 35, K. Vilson 90+5/

Subota
Lester - Totenhem 2:1 (0:1)
/Pereira 69, Medison 86 – Kejn 29/

Barnli - Norič 2:0 (2:0)
/Vud 10, 14/

Everton - Šefild Junajted 0:2 (0:1)
/Mina 40ag, Muse 79/

Mančester Siti - Votford 8:0 (5:0)
/D. Silva 1, Aguero 7pen, Marez 12, B. Soilva 15, 48, 60, Otamendi 18, De Brujne 85/

Njukasl - Brajton 0:0

Nedelja
Kristal Palas - Vulverhempton 1:1 (0:0)
/Dendonker 47. autogol - Žota 90+5/

Vest Hem - Mančester Junajted 2:0 (1:0)
/Jarmolenko 44, Kresvel 84/

17.30: (1,40) Arsenal (4,80) Aston Vila (7,75)
17.30: (3,60) Čelsi (3,60) Liverpul (2,00)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara