Solskjer nastavlja podmlađivanje Junajteda: Birmingemov 16-godišnjak za 15.000.000 evra?

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.01.20. | 12:25

Mladi Englez mogao bi da pomeri granice

Teatar snova i dalje nestrpljivo iščekuje dolazak Bruna Fernandeša i definitivno okončanje transfer sage koja se razvlači još od letos, a dok Ed Vudvord i njegovi saradnici rade na zatvaranju novog megalomanskog transfera vrednog bar 70.000.000 evra, Ole Gunar Solskjer ima dugoročne planove i pokušava da klub obezbedi za budućnost.

Poznati britanski tabloid Miror, koji zna da barata s tačnim informacijama za razliku od drugih predstavnika “žute štampe“, pod vinjetom “ekskluzivno“ javlja da je Mančester junajted spremio i ponudio Birmingemu paket vredan 15.000.000 evra za 16-godišnje čudo Džada Belingema.

Izabrane vesti

Supertalentovani vezista iz Sturbridža pravo je otkrovenje Čempionšipa, zbog čega je privukao ozbiljnu pažnju najvećih klubova na Ostrvu i širom Evrope. Belingem je prošlog leta prešao direktno iz omladinske selekcije u prvi tim Birmingema i odmah svoje ime lansirao u nebesa. Debitantski nastup u prvom timu upisao je sa 16 godina i 38 dana, čime je pretekao nekadašnjeg “Superdečaka“ Trevora Frensisa. Nekoliko sedmica kasnije postao je i najmlađi strelac i to za pobedu nad Stoukom (2:1).

Skupio je već 24 utakmice u dresu kluba sa Sent Endrjuza uz tri gola i jednu asistenciju. Istina, njegov Birmingem se ne nalazi u najboljoj poziciji jer je na samo osam bodova iznad zone ispadanja, ali Belingem je praktično jedina svetla tačka u tmurnoj sezoni nekada redovnog člana Premijer lige.

Prema izveštajima stručnjaka s Ostrva, Belingemu se predviđa blistava budućnost i trenutno je jedan od najvećih talenata ne samo svoje generacije, već britanskih igrača do uzrasta od 19 godina.

Ponuda od 15.000.000 evra uključuje i obeštećenje i pripadajuće bonuse, zavisno od toga kako se Belingem dalje bude razvijao i napredovao. Međutim, ljudi bliski mladom centralnom vezisti tvrde da se njemu ne žuri i da želi dalje da se razvija u Birmingemu.

Zanimljivo, Belingem je i dalje na stipendijskoj plati od 150 evra nedeljno, a profesionalni ugovor moći da potpiše sa 17 leta, koliko će imati od 29. juna ove godine. Njegov otac, inače nekada rasni strelac u nižim engleskim ligama, ujedno je i njegov agent, a i on se zalaže za to da njegov naslednik ne žuri s donošenjem odluke.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara