©Star Sport
©Star Sport

Solbaken pred meč na Marakani: Šanse su 50:50

Vreme čitanja: 1min | sre. 28.08.24. | 13:25

Procena selektora Norveške

Nekadašnji trener Kopenhagena, a sada selektor Norveške, Stale Solbaken, dobro je upoznat i sa mogućnostima Crvene zvezde i Bode Glimta, pa nijedan tim pred večerašnji okršaj na stadionu Rajko Mitić (21.00) ne stavlja u ulogu favorita.

Solbaken dobro pamti triler iz sezone 2019/2020, kada je njegova ekipa nakon beogradskih 1:1 eliminisana od Crvene zveze u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Nakon toga, sastav Vladana Milojevića je izbacio i Jang Bojs i zaigrao u elitnom takmičenju.

Izabrane vesti

"Mislim da su šanse 50:50. Bode Glimt može to da iznese. Ne znam koliko bi plasman u Ligu šampiona značio reprezentaciji, ali nekoliko igrača bi dobilo iskustvo igranja u ovom takmičenju. Sa druge strane, dobijate i Ligu šampiona u Norveškoj, a to je uvek lepo. Mislim da se norveški fudbal razvija fantastično, uz još bolje finanije (koje donosi učešće u Ligi šampiona, prim.aut) pruiža vam priliku da nadogradite tim i norveški fudbal", rekao je Solbaken.

Iskusni strateg je u reprezentaciju Norveške pozvao trojicu igrača Bodea, Patrika Berga, Fredrika Bjerkana i Fredrika Sjevolda.

Poslednji norveški tim koji je igrao u Ligi šampiona bio je Rozenborg u sezoni 2007/2008, tako da ne treba trošiti reči koliko bi tamošnjem klupskom fudbalu značilo da Bode uđe u elitu. Ipak, pita se i Crvena zvezda.


tagovi

Stale SolbakenBode Glimt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara