Nikola Krstović (Foto: MN Press)
Nikola Krstović (Foto: MN Press)

Sokolovi popravljaju utisak iz prošlog ciklusa

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.03.21. | 09:59

Mlada reprezentacija Crne Gore na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo dočekuje Bosnu i Hercegovinu; Zmajevi se nadaju pobedi

U Grupi F kvalifikacija za omladinsko Evropsko prvenstvo u Rumuniji i Gruziji 2023. godine danas počinje kvalifikacioni ciklus u Donjoj Gorici, gde će Crna Gora dočekati Bosnu i Hercegovinu (18.00).

Ni jedna ni druga reprezentacija se nijednom do sada nije kvalifikovala za kontinentalnu smotru U21 selekcija. Štaviše, Crna Gora je prethodni kvalifikacioni ciklus završila na poslednjem mestu sa sedam bodova u grupi sa Španijom, Severnom Makedonijom, Izraelom, Kazahstanom i Farskim Ostrvima, te ima obavezu da popravi loš utisak koji je ostavila generacija u prošlom ciklusu.

Izabrane vesti

18.00: (2,80) Crna Gora (2,90) Bosna i Hercegovina (2,65)

Već na prvom koraku Sokolovi će biti oslabljeni. Zbog korona virusa na klupi neće biti selektora Miodraga Vukotića, kao ni njegovog pomoćnika Vladana Tomića, zbog čega će ekipu voditi selektor omladinske selekcije Slobodan Drašković.

"Videli smo da protivnik poseduje dobre, ali da ima i loše stvari. Ipak, mogu slobodno da kažem da imaju mnogo više vrlina nego mana, ali se nadamo pozitivnom ishodu. Imamo ambicije, ali dosta stvari mora da se poklopi", rekao je Drašković, a prenose Vijesti.

Bosna i Hercegovina je prethodni kvalifikacioni ciklus završila na trećoj poziciji, iza Nemačke i Belgije, odnosno ispred Velsa i Moldavija. Aktuelni selektor Slobodan Starčević vodio je reprezentaciju na samo četiri utakmice u prethodnim kvalifikacijama: savladao je Vels i Belgiju, pretrpeo minimalni poraz od Nemaca i remizirao sa Moldavijom, što je malo pokvarilo celokupan utisak.

"Imali smo malo vremena da bismo sve posložili do kraja, ali verujem da smo napravili dobar posao. Ekipa je spremna i ima kvalitet, te očekujem da kvalifikacije otvorimo pobedom", rekao je pomoćni trener Haris Alihodžić.

Obe selekcije u timu imaju veliki broj fudbalera koji se takmiče u Superligi i Prvoj ligi Srbije. Na spisku Miodraga Vukotića našli su se čuvar mreže Zemuna Nikola Pejović, Novak Vuković (Dubočica), Mirko Milikić (Radnički Pirot), Nikola Krstović (Crvena zvezda) i Marko Rakonjac (Čukarički). Starčević je od fudbalera iz dva najkvalitetnija ranga našeg fudbala pozvao Stefana Santrača (TSC), Jovana Ilića (Proleter) i Milana Savića (Čukarički).

U Grupi F su pored Crne Gore i Bosne i Hercegovine još i Italija, Republika Irska, Luksemburg i Švedska.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO U21 - 1. KOLO

Grupa F

Ponedeljak

18.00: (2,80) Crna Gora (2,90) Bosna i Hercegovina (2,65)



tagovi

reprezentativni fudbalMlada reprezentacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara