Irfan Kahveči i Edon Žegrova (©AFP)
Irfan Kahveči i Edon Žegrova (©AFP)

Šok za Murinja u Francuskoj: Uzalud evrogol fudbalskog Dikeča, Lil u nadoknadi bacio Fener na kolena

Vreme čitanja: 3min | uto. 06.08.24. | 22:35

Edon Žegrova naneo portugalskom stručnjaku poraz u trećoj zvaničnoj utakmici na klupi turskog kluba - 2:1 (1:0)

Sve i da ne prođe u plej-of Lige šampiona, Fenerbahče će sigurno na jesen igrati evropski fudbal. Međutim, zna se zbog čega je doveden Žoze Murinjo – da istanbulski klub vrati u elitno društvo, tamo gde ga nije bilo još od 2008. godine.

Međutim, posle prvih 90 minuta dvomeča trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona sa Lilom portugalski stručnjak daleko je od ostvarenja cilja pošto je doživeo šokantan poraz na severu Francuske – 2:1 (1:0).

Izabrane vesti

Šokantan, jer činilo se da će Fener izbeći nakon što je u 80. minutu nadoknadio zaostatak majstorijom rezerviste Irfan Kahvedžija iz slobodnog udarca, ali mu je ulogu heroja u prvom minutu nadoknade oteo Edon Žegrova, koji je priliku takođe dobio po ulasku sa klupe, nanevši tako Murinju prvi poraz u trećoj zvaničnoj utakmici na klupi turskog velikana...

Da je odbrana Fenera daleko od željenog nivoa videlo se još u dvomeču sa Luganom u kojem je istanbulski klub kapitulirao četiri puta, a da Murinjo nije 'namestio' poslednju liniju svog tima postalo je evidentno večeras na stadionu Pjer Moroa. Ogromne probleme gostima pravio je desni bek francuske ekipe Tijago Santoš. Upravo on je probio po boku u 12. minutu pre nego što je oštrim centaršutem na prvu stativu naterao Džejdena Ostervoldea da zatrese mrežu svog tima. Isti igrač je, takođe posle prodora po desnoj strani, namestio zicer Hakonu Haralsonu, koji je sa sedam - osam metara tukao pravo u Dominika Livakovića.

Nije mnogo prošlo i stigla je kazna za Doge. Neoprezan i svakako nepotreban start Gabrijela Gudmundsona na ivici šesnaesterca omogućio je rezervisti Fenera Kahvedžiju da pokaže kakvim udarcem raspolaže. Naciljao je turski fudbaler ugao Lilovog gola bolje nego njegov sunarodnik Jusuf Dikeč, koji je u Francuskoj pre nekoliko dana 'upucao' srebro, a zatim i proslavio pogodak zauzevši stav po kojem je turski strelac postao popularan širom sveta.

Zaigrali su i jedni i drugi u poslednjih desetak minuta opreznije, delovalo je kao da će se zadovoljiti nerešenim ishodom, ali je Žegrova imao drugačije planove. Dobio je krilni fudbaler Lila loptu na desnom boku, uneo je u sredinu i sjajnim udarcem pogodio dalji ugao za erupciju oduševljena na severu Francuske.

Pobedu u trećem kolu ostvario je i Salcburg. Vicešampion Austrije je na svom terenu savladao Tvente - 2:1 (1:0).

Pobedu Red Bulovom čedu doneo je dvostruki strelac Maurits Kjergor, a nadu da mogu do naredne runde gostima iz Holandije očuvao je u nadoknadi rezervista Mičel Vlap.

U startnoj postavi Salcburga našla su se i dvojica srpskih fudbalera. Petar Ratkov je na terenu proveo 68 minuta, dok je Aleksa Terzić odigrao čitav meč.

KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA – 3. KOLO (PRVI MEČEVI)

Utorak

Karabag Agdam - Ludogorec 1:2 (0:0)

/Žuninjo 65 - Almeida 56, Vidal 87/

Malme - PAOK 2:2 (1:1)

/Janson 28, Nanasi 67 - Tajson 42, Baba 75/

Midtjiland - Ferencvaroš 2:0 (1:0)

/Buksa 17, Frankulino 69/

Dinamo Kijev - Glazgov Rendžers 1:1 (1:0)

/Jarmolenko 38 - Desers 90+4/

Sparta Prag - FCSB 1:1 (0:0)

/Olatundži 78 - Dava 61/

Lil - Fenerbahče 2:1 (1:0)

/Santos 12, Žegrova 90+1 - Kavedži 80/

Salcburg - Tvente 2:1 (1:0)

/Kjergord 41, 85 - Vlap 90+1/

Sreda

19.00: (1,90) Slavija Prag (3,50) Union Sen Žiloaz (4,10)

20.30: (2,20) Slovan Bratislava (3,35) APOEL (3,35)

20.45: (3,20) Jagjelonija (3,40) Bode/Glimt (2,25)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Žoze MurinjoFenerbahčekvalifikacije za Ligu šampionaLil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara