Vladimir Gaćinović (©MN Press)
Vladimir Gaćinović (©MN Press)

Šok u Kruševcu: Gaćinović napustio Napredak!

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.04.24. | 20:59

"Ovo je sramota, ako je neko zadovoljan u klubu plej-ofom, ja nisam", poručio iskusni strateg na konferenciji posle poraza od Radnika (0:2).

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Kruševca)

Šok u Kruševcu! Napredak u plej-of ulazi bez trenera, pošto je Vladimir Gaćinović odlučio da napusti klub posle poraza od Radnika (0:2).

Izabrane vesti

Neočekivan epilog ako se zna da je iskusni strateg preporodio Čarapane i uveo ih u plej-of, međutim, partija koju su njegovi momci prikazali protiv fenjeraša Mozzart Bet Superlige u poslednjem kolu ligaškog dela šampionata. Gubio je Napredak ovog proleća na Banovom Brdu (2:1) i u Kragujevcu (3:1), ali nikada u polusezoni nije uspeo da toliko razočara navijače kao današnjim porazom u Kruševcu protiv ubedljivo poslednjeplasiranog Radnika (0:2). I to ne samo zbog rezultata već i igre koja je bila potpuno anemična.

Istina, obezbedili su Čarapani u prošlom kolu ulazak u plej - of, no iz kluba su najavljivali pokušaj da se do kraja sezone probiju na neku od pozicija iznad "kote 8". Na današnjem meču Napredak je pokazao nulu od takve ambicije, a to je iz takta izbacilo stratega kruševačkog superligaša. Štaviše, na njegov zahtev, došlo je do sporazumnog raskida saradnje.

"Ono što smo danas prezentovali kruševačkoj publici je bruka i sramota. Očekivao sam da ne budemo u punom ritmu, jer igrači znaju da se utakmice ne dobijaju u nedelju, nego ostalim danima. E, pa, svakog od tih dana mi smo izgubili današnji meč. Sve to iz nekih razloga, o kojima ne bih pričao sada. Nismo zaslužili bolje. Sebe smatram glavnokomandujućim i moja je odgovornost takođe tu. Ako je neko u klubu zadovoljan plej - ofom, ja nisam. Imam puno veće ambicije od onih koje trenutno Napredak ima. Ovo ne liči na moj tim. Radnik je zaslužio da nas sa više razlike pobedi zbog neodgovornosti, nediscipline u igri. Očigledno da su se neki igrači zadovoljili sitnim ambicijama. Sve dobro su fudbaleri sami krvavo izborili, ovaj meč to ne menja, ali da se sve to ruši na ovakav način je nedopustivo. Treba da nas je sramota zbog kruševačke publike koja ovo nije zaslužila", rekao je vidno ogorčen Vladimir Gaćinović, prvi trener Čarapana, nakon današnjeg poraza.

Ujedno i poslednjeg meča iskusnog stručnjaka na klupi Čarapana, koji pod Bagdalu stigao u novembru, uspeo da iščupa Napredak iz opasne zone i dovede ga do pozicije koja ga vodi u plej - of. No, vidno razočaran današnjim odnosom, raskinuo je saradnju sa kruševačkim superligaškom.



tagovi

Vladimir GaćinovićNapredak KruševacMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara