Reuters
Reuters

Šok u Dablinu, posle Srbije meru Ircima uzeo i Luksemburg (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 27.03.21. | 22:58

Belgiji samo bod u Pragu, Slovaci jedva sprečili bruku

Skupo su Irci prodali kožu na stadionu Rajko Mitić minule srede, ali su ostali bez bodova. Verovali su da će se na pravi put vratiti u duelu sa Luksemburgom, ali su se prevarili. Golom Žersona Rodrigesa gosti su slavili u Dablinu (0:1) i sada imaju samo bod manje od Srbije i Portugalije u okviru Grupe A.

Prilično izjednačen meč, u prvom poluvremenu po jedna dobra prilike na obe strane, ali nije bilo promene rezultata. Odlično su Luksemburžani parirali rivalu, lopta je za nijansu bila češće u nogama Iraca, ali je utisak da su gosti bili i opasniji. Pretili su preko Tila, Rodrigesa, dok puleni Stivena Kenija nisu uspevali ozbiljnije da ugroze Entonija Morisa na drugoj strani. Odluka je pala u samom finišu, kada je projektil u mrežu Irske poslao vezista kijevskog Dinama Rodriges.

Izabrane vesti

Nije mogla selekcija Luksemburga na bolji način da počne takmičenje u grupi i kako stvari stoje ozbiljno će se boriti za drugo mesto i plasman u baraž. Malo ko je verovao da mogu da iznenade i desetkovanu Irsku, ali su odigrali jako dobro i upisali zlata vredna tri boda.

Igrao se 85. minut kada Rodriges iskoristio mlaku reakciju odbrane, lopta mu se vratila na oko 20 metara od gola rivala, uočio je da ima prostora, raspalio po lopti i matirao nemoćnog Bauzuna.


U okviru Grupe E sastale su se selekcije Češke i Belgije. Obe su u prvoj rundi ostvarile trijumfe, a da će do kraja voditi veliku borbu za prvo mesto postalo je jasno posle večerašnjeg okršaja. Česi su mogli i do velikog podviga, ali se Belgija nekako provukla u završnici i osvojila bod (1:1).

Česi su poveli na startu drugog poluvremena preko Provoda, da bi 10 minuta kasnije Romelu Lukaku na asistenciju Kevina De Brujnea poravnao rezultat. U finišu se i tresla i prečka ekipe Roberta Martineza, ali nije bilo promena.

Slovaci su bili na pragu katastrofe u Trnavi (Grupa H), imali su posle samo 20 minuta dva gola zaostatka u okršaju sa Maltom, ali su zahvaljujući pogocima Streleca i Škrinijara uspeli da poravnaju rezultata, ali ne i da stignu do preokreta - 2:2. Veliki kiks Slovaka, koji će u nastavku kvalifikacija teško izaći na kraj sa Hrvatskom, Slovenijom i Rusijom, posebno jer su u prvom kolu remizirali sa Kiprom (0:0).

KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO

GRUPA A

Srbija - Portugalija 2:2 (0:2)

/Mitrović 46, Kostić 60 - Žota 11, 36/

Irska - Luksemburg 0:1 (0:0)

/Rodriges 85/

GRUPA E

Belorusija - Estonija 4:2 (1:1)

/Lisakovič 44p, 83, Kendiš 64, Savicki 81 - Anijer 31, 55/

Češka - Belgija 1:1 (0:0)

/Provod 50 - Lukaku 60/

Grupa H

Rusija - Slovenija 2:1 (2:1)

/Dzjuba 26, 35 - Iličić 36/

Hrvatska - Kipar 1:0 (1:0)

/Pašalić 40/

Slovačka - Malta 2:2 (0:2)

/Strelec 49, Škrinijar 53 - Gambin 16, Satarijano 20/




tagovi

IrskaLuksemburgBelgijaČeškaSlovačkaMalta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara