Šok na Monumentalu, Tigre izbacio River iz Liga kupa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.05.22. | 04:58

Ekipa Marsela Galjarda razočarala u četvrtfinalu - 1:2

Ozbiljan šok na čuvenom Monumentalu u Buenos Ajresu. River Plejt je eliminisan u četvrtfinalu Liga kupa Argentine, pošto je od njega bio bolji odlični Tigre - 1:2 (0:1).

Gosti su odigrali zreliju i konkretniju utakmicu, imali su svega 27 odsto loptu u svom posedu, ali su bili prilično opasni. Uspeli su da iskoriste greške protivniče odbrane i zasluženo stignu na samo korak od velikog finala.

Izabrane vesti

Tigre je izuzetno ušao u meč, pa je posle nekoliko odličnih šansi poveo golom Matea Retegija u petom minutu. Odlični napadač je sjajno reagovao nakon centaršuta Kristijana Zabale i poslao loptu iza leđa nemoćnog Armanija.

Riveru je dosta trebalo vremena da počne da igra onako kako zahteva Marselo Galjardo, mada su domaći ostavljali dosta prostora za kontranapade gostiju. Doduše, ofanziva se domaćinu ispatila na početku drugog poluvremena, kada je Enco Fernandez fantastičnim udarcem iz kolena sa oko 22-23 metra na sajajn način zapalio domaću publiku u 58. minutu.

Ipak, Tigre je imao ekspresan odgovor. Već u prvo narednom ozbiljnom napadu na utakmici, u 68. minutu meča, gosti su iskoristili katastrofalnu reakciju Paula Dijaza, Fakundo Kolidio je krenuo sam na Armanija i rutinski ga matirao.

Završnica meča protekla je u brojnim naletima domaćeg tima, koji je na svaki način želeo da ostane u takmičenju, ali je u polufinale, na megdan Argentinosu otišao Tigre.

LIGA KUP ARGENTINE – ČETVRTFINALE

Sreda

Rasing Klub - Aldosivi 5:0 (2:0)

/Alkaraz 3, 22, Kopeti 47, 57, Korea 78/

Boka Juniors - Defensa i Hustisija 2:0 (1:0)

/Vilja 41, Ramirez 78/

Četvrtak

Estudijantes - Argentinos Juniors 1:1 (1:0), penalima 3:4

/Boseli 32 - Vera 66/

River Plejt - Tigre 1:2 (0:1)

/Fernandez 58 - Retegi 5, Kolidio 67/


tagovi

Liga kup ArgentineRiver PlejtTigre

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara