(©Reuters)
(©Reuters)

Soboslaj ima top u nozi, ni dva golmana ne bi odbranila! Žota majstorski petom, drugopozivci neće na ribanje

Vreme čitanja: 4min | sre. 27.09.23. | 22:44

Liverpul okrenuo Lester na Enfildu, Arsenalu pogodak Risa Nelsona odradio posao protiv Brenforda…

Paklen je ritam na Ostrvu, klubovi koji igraju u međunarodnim takmičenjima nemaju prostora da predahnu. I treneri nemaju kud – primorani su da rotiraju. Jirgen Klop je zamenio čak desetoricu startera, pružio je šansu igračima iz drugog plana. Uglavnom golobradim momcima, uz ponekog igrača iz standardne rotacije i umalo se gorko pokajao.

Ničime nije mogao da bude zadovoljan, slabo šta je funkcionisalo u igri Liverpula. Nosioci su morali da uđu kako bi spasli drugopozivce od ribanja. Možda bi i sam Kodi Gakpo uspeo da završi posao i do kraja upali tim na gurku, da još jednom zatrese mrežu i skrati Lester za jedan front, ali nemački strateg želeo je da bude potpuno siguran u prolaz i poslao je na teren Dominika Soboslaja da se preznoji i pomete paučinu koja se nakupila na konstrukciji gola – 3:1 (0:1).

Izabrane vesti

Mađar razornog udarca je prekratio muke čitavom Enfildu, omogućio je navijačima da lakše dišu, lišio ih je nepotrebnog stresa u Liga kupu. A, nije im bilo baš ugodno do tada, pekli su se na tihoj vatrici. Apsolutno nije nikakva novina, samo podsećanje za sve koji su nakratko zaboravili kakav top u desnoj nozi ima Dominik Soboslaj. Zviznuo je loptu tako da ni dva golmana ne bi odbranila. Gol pogledajte OVDE.

Pocepao je mrežu mađarski vezista samo pet minuta nakon što je ušao u igru umesto Rajana Gravenberha. Holanđanin je tek drugi put od dolaska iz Bajerna bio starter i u oba navrata je zabeležio asistenciju. Možda će Jirgen Klop razmisliti da ga češće koristi. Dok je bio na terenu, zadavao je najviše problema Lesterovoj odbrani uz Kodija Gakpa.

Holandski reprezentativci su i kombinovali kod izjednačujućeg gola, Rajan Gravenberhe je proturio loptu, a Kodi Gakpo iz okreta pogodio dalji ugao. Bio je to uvod u preokret i dve majstorije. Prvo Dominika Soboslaja, a u smiraj utakmice i Dioga Žote. Omaleni portugalski napadač poznat je po tome da ume da nikne u petercu tamo gde ga niko ne očekuje, vine se u vazduh i sve prevari. Večeras to nije bio slučaj, elegantno je postavio nogu i petom od stative sproveo loptu u mrežu za overu trijumfa. Gol pogledajte OVDE.

Na kraju – prilično ubedljivo. Ali, ipak, nimalo lako. Hladan znoj oblio je Jirgena Klopa i pomoćnike kada je Kejsi Makatir pre no što su se svi navijači smestili na sedišta spakovao loptu u gol. Bio mu je to treći u poslednje četiri utakmice. Zasigurno će ga pamtiti, međutim, teško da će ga se iko tog pogotka sećati kroz koju godinu osim njega.

Da je bilo drugačije u nastavku…

Liverpul je imao bezmalo 30 udaraca na okvir gola, neke čudne sile sprečavale su ga da ranije slomi otpor rivala. Arsenal takvih problema nije imao, odradio je posao na vreme. Pogodak Risa Nelsona ispostavio se kao pobedonosni, jedan hitac bio je presudan, no i te kako je Brentford mogao da zakomplikuje situaciju – 1:0 (1:0).

Ne samo da je situacija iz koje je Ris Nelson pogodio na asistenciju Edija Enketije posle kardinalne greške Brentforda, uz pokušaj Emila Smita Roua, bila jedna od retkih pravih, nego je ekipi Tomasa Franka poništen gol i pride se ispromašivala. Joan Visa je desetak minuta pre kraja izjednačio, no podignuta je zastavica.

Brentford je stvorio više izglednih prilika, imao više šuetava, ponekad i prelako ulazio u poslednju trećinu terena, međutim, od svega toga nije imao nikakvu vajdu. Kada je trebalo da materijalizuje dobru igru – zakazao je. I na sve to na otvaranju utakmice, u uvodnih deset minuta poklonio gol Tobdžijama.

LIGA KUP ENGLESKE - TREĆA RUNDA

Utorak

Bredford - Midlzbro 0:2 (0:1)

/Late Lat 21, Rodžers 54/

Egziter - Luton 1:0 (0:0)

/Mičel 83/

Ipsvič - Vulverhempton 3:2 (2:2)

/Hačinson 28, Ladapo 39, Tejlor 58 - Hvan 4, Toti 15/

Mensfild - Piterboro 2:2, posle penala 3:1

/Svon 5pen, Ejkins 90+3pen - Klark Heris 30, 47/

Port Vejl - Saton Junajted 2:1 (0:0)

/Tomas 49, Odžo 83 - Kasimu 70/

Salford Siti - Barnli 0:4 (0:3)

/Berge 12, Brun Larsen 20, O'Šej 27, Odober 81/

Mančester Junajted - Kristal Palas 3:0 (2:0)

/Garnačo 21, Kazemiro 27, Marsijal 55/

Sreda

Aston Vila - Everton 1:2 (0:1)

/Kamara 84 - Garner 15, Kalvert-Luvin 50/

Blekburn - Kardif 5:2 (2:2)

/Geret 13, Sigurdson 36, Moran 49, 54, Markandaj 69 - Robinson 18, Etete 45+3/

Bornmut - Stouk 2:0 (0:0)

/Solanke 51, Rotvel 54/

Brentford - Arsenal 0:1 (0:1)

/Nelson 8/

Čelsi - Brajton 1:0 (0:0)

/Džekson 51/

Fulam - Norič 2:1 (1:0)

/Karlson Vinisijus 12, Ivobi 72 - Sajnc 75/

Linkoln Siti - Vest Hem 0:1 (0:0)

/Souček 70/

Liverpul - Lester 3:1 (0:1)

/Gakpo 48, Soboslaj 70, Žota 89 - Mekatir 3/

Njukasl - Mančester siti 1:0 (0:0)

/Isak 53/


tagovi

LesterLiverpulLiga kupArsenalBrentford

Obaveštavaj me

Liverpul
Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara