Fudbaleri Taljeresa (©Reuters)
Fudbaleri Taljeresa (©Reuters)

Snagu Taljeresa osetila i Zvezda u Rusiji, može li tim iz Kordobe da sruši dominaciju Rivera i Boke

Vreme čitanja: 4min | ned. 21.07.24. | 23:05

Argentina 1: Velez noćas (01.00) u Buenos Ajresu će pokušati da stane na putu timu koji je sjajno počeo novi šampionat Gaučosa

U jednom od poslednja dva meča u šestog kola argentinske Profesionalne lige, a prvom posle jednomesečne pause usled održavanja Kopa Amerike, noćas (01.00) na stadionu Hose Amalfitani u zapadnom Buenos Ajresu, Velez Sarsfild kao finalista iz prethodnog formata takmičanja, ugostiće Taljeres iz Kordobe, klub koji je poslednjih sezona stvorio epitet onoga kome uvek “malo fali” do konačnog cilja.

Tim Veles Sarsfilda će imati prednost da igra kod kuće ove nedelje, ali neće moći da računa na neke od važnih igrača kao što su napadač Rikardo Senturion, kolumbijski vezista Žeison Gordiljo i stamenog defanzivca Emanuela Mamanu, koji su povređeni i ostaju van terena za plavo-bele, kao ni na Valentina Gomeza koji je pojačao odbranu River Plejta. Štaviše, tim još uvek nije uspeo da stvori rezultatski kontinuitet u takmičenju i nalazi se u donjem delu tabele, imajući težak zadatak da se odmeri protiv trenutnog lidera prvenstva.

Izabrane vesti

Velez Sarsfild ima tek pet bodova od petnaest koliko su imali u opticaju, a njihov poslednji okršaj bio je poraz od Boke Juniorsa, minimalnim rezultatom u poslednjem kolu pre odlaska na pauzu zbog Kopa Amerike.

01.00: (2,50) Velez (3,10) Taljeres (3,05)

El Fortin nije imao sjajan početak u ovom delu sezone, što ga stavlja tek na 20. poziciju na tabeli, sa kampanjom znatno ispod očekivanja. To je zato što je početkom godine imao sjajan nastup u Liga kupu, gde je zaista iznenadio i stigao do finala turnira, uprkos tome što je poražen na penale od Estudijantesa. Međutim, dolasci mladih defanzivaca Arona Kirosa (22) i Agustina Lagosa (22) iz Atletiko Tukumana, odnosno Banfilda i zvanično su zaključeni, tako da postoji velika verovatnoća da će jedan od njih noćas pojaviti u startnoj postavi. Osim toga, ekipa iz Linijersa koju predvodi Gustavo Kinteros se takmiči u Kupu Argentine u kojem će, pošto su eliminisali Arsenal iz Sarandija rezultatom 2:1.

Ovo će biti dobra šansa za Velez da se oporavi, imajući prednos domaćeg terena, i suočavajući se sa protivnikom van ritma zbog povratka sa pauze. Čak ni najoptimističniji navijač Taljeres de Kordobe nije mogao da zamisli ovako snažan početak kampanje u Profesionalnoj ligi. Na kraju petog kola su lider na tabeli sa 13 osvojenih bodova, dolazeći iz putanje sa četiri pobede, jednim remijem i bez poraza, uz najbolju gol-razliku od 28 učesnika, sa jedanaest postignutih i samo četiri primljena gola.

Taljeres će imati naporan avgust jer je još uvek u trci za Kopa Libertadores, a sledeći rival će mu biti River Plejt, i to već u sredu kada ga očekuje meč u sklopu osmine finala Kupu Argentine. Pre pauze u argentinskom fudbalu, takođe su obezbedili plasman u osminu finala Kupa Libertadores, završivši kao drugoplasirani u svojoj grupi zajedno sa istim brojem bodova kao i Sao Paulom, s tim što je brazilski tim imao bolju gol-razliku. Nedavno su odigrali tri pripremne prijateljske utakmice na turniru u Rusiji, gde su u dve poraženi od Zenita i Sočija, dok su u poslednjoj proveri ostvarili minimalnu pobedu protiv Crvene zvezde. U ovom prelaznom roku, kao jedno od zvučnijih pojačanja završen je povratak napadača Sebastijana Palasiosa, iz grčkog Panatenaikosa.

01.00: (3,40) Defensa i Hustisija (3,20) Boka Juniors (2,25)

Njihova poslednja zvanična utakmica odigrala se pre nešto više od mesec dana, kada su savladali Platense sa 2:1 i tako osvojili dragocene bodove za svoju kampanju. Na poslednjih pet zvanično odigranih mečeva u svim takmičenjima, ekipa Valtera Riboneta zabeležila je tri pobede, jedan remi i jedan poraz, pobedivši Platense, Kolon i Sentral Kordobu, pored nerešenog ishoda sa Bokom Juniors i poraza od Sao Paula. Kao gost, Taljeres je zabeležio četiri pobede, tri remija i tri poraza u poslednjih 10 mečeva.

PIŠE: Đorđe RADONJIĆ

ARGENTINA 1 – 6. KOLO

Četvrtak

Argentinos Juniors - Tigre 0:2 (0:1)

/Armoa 15, Banegas 70/

Petak

Rivadavija – Himnasija La Plata 1:0 (1:0)

/Rios 37/

Instituto – Independijente 3:1 (3:1)

/Ruso 3, 10, Rodrigez 22- Luna 15/

Barakas – Njuels Old Bojs 0:1 (0:0)

/Ramirez 90+2/

Subota

Belgrano – Deportivo Rijestra 2:1 (0:0)

/Fernandez 66, Hara 72 – Erera 69/

Rosario – Sarmijento 4:2 (3:0)ž

/Modika 22, 36, Armoa 38, Đakone 79 – Mendez 46, Ho 83/

San Lorenco – Urakan 1:1 (1:1)

/Kampi 21 – Kepeda 45/

Rasing – Godoj Kruz 3:0 (2:0)

/Adrijan Martinez 20, Rohas 61/

Nedelja

Banfild – Atletiko Tukuman 1:1 (1:0)

/Masijel 17 – Tesuri 64/

River Plejt - Lanus u toku

Kordoba Santijago - Platense u toku

Estudijantes - Union Santa Fe u toku

Ponedeljak

01.00: (3,40) Defensa i Hustisija (3,20) Boka Juniors (2,25)

01.00: (2,50) Velez (3,10) Taljeres (3,05)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Južna AmerikaVelez SarsfildTaljeres KordobaArgentina 1Argentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara