Sloboda nastavlja poteru za Borcem, OKK iznenadio Dinamik

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.02.20. | 21:41

Ekipa iz Užica u vrlo uzbudljivom meču savladala je ekipu iz Lazarevca

Još jednom je potvrđeno da u Košarkaškoj ligi Srbije uloga favorita ne mora ništa da znači. Osetili su to na koži i košarkaši Dinamika, koji su poraženi na gostovanju OKK Beogradu rezultatom 85:82. Izuzetno uzbudljivo bilo je i u Lazarevcu, gde je Sloboda uz dosta muke uspela da dođe do trijumfa protiv Kolubare sa 98:84, pa se ekipa iz Užica ponovo izjednačila sa Borcem na liderskoj poziciji. 

Mogli su ljubitelji košarke u Lazarevcu da uživaju u sjajnoj predstavi njihove ekipe i Slobode. Kolubara tradicionalno igra odlično na domaćem parketu, pa je ekipa koja je prošle sezone igrala u Drugoj ligi Srbije, imala čemu da se nada protiv favorizovane Slobode. Timovi su se tokom prvog poluvremena konstantno smenjivali u vođstvu, a gosti iz Užica dobrom igrom u poslednjoj deonici stigli su do dvocifrene razlike.

Izabrane vesti

Ipak, ekipa Dušana Radovića imala je spreman odgovor, pa je serijom 12:0 stigla do izjednačenja dva minuta pre kraja susreta. Ušlo se u neizvesnu završnicu u kojoj je mladi reprezentativac Srbije Tadija Tadić preuzeo odgovornost, te sigurnim izvođenjem slobodnih bacanja doneo pobedu sastavu Vladimira Lučića.

Kod ekipe iz Užica odličnu partiju pružio je Dimitrije Nikolić, najbolji strelac tima, koji je meč završio sa 27 poena. Pratio ga je Đorđe Pažin sa 18, dok je Ranko Simović dodao 12 uz osam skokova. Kod domaćina briljirao je kapiten Nikola Simić sa 36 poena, dok je Mihailo Todorović ubacio 22.

U dvorani Mega fektori OKK Beograd je napravio iznenađenje protiv Dinamika, te stigao do pobede kojom je pobegao iz opasne zone. Izabranici Branka Milisavljevića očigledno su bili umorni posle meča Kupa Radivoja Koraća sa ekipom FMP-a, pa nisu uspeli da pruže partiju kakva se očekivala od učesnika ABA2 lige.

KLS - 21. kolo

Utorak

Zlatibor Čajetina - Dunav 80:90
/Papić 20 - Malidžan 23/

Napredak JKP Aleksinac - Borac Čačak 70:87
/Gašić 14 - Kočović 17/

Novi Pazar - Metalac Valjevo 91:73
/Islamović 18 - Pavlović 15/

Vršac - Mladost Zemun 82:92

OKK Beograd - Dinamik 85:82
/Popović 22 - Pašajlić 23/

Kolubara Lazarevac - Sloboda Užice 94:98
/Simić 36 - Nikolić 27/

20.00: (1,70) Vojvodina (14,5) Tamiš (2,30)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara