Penzija može da čeka: Aduriz produžava ugovor dok ne odigra finale kupa

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.04.20. | 15:59

Vremešni napadač nestrpljiv pred meč sa najvećim rivalom

Plan je bio da se igra 17. aprila, da u derbiju Baskije dobijemo novog vlasnika pehara Kupa kralja, ali je pandemija virusa COVID-19 odložila finalnu utakmicu španskog kupa, samim tim i odlazak u penziju Arica Aduriza.

Vremešni napadač (39 godina) objavio je da mu je ova sezona poslednja u karijeri, mada kako sezona stoji, utakmice se ne igraju, postavilo se pitanje šta će biti s njegovim ugovorom pošto je oročen do 30. juna, a prognoze su da dotad neće biti završena sezona na Pirinejima. Plan je, navodno, da se najpre završi prvenstvo (do kraja jula), pa da zatim nađe termin za finale Atletik Bilbao – Real Sosijedad. Moglo bi da potraje, čak da se odloži na jesen, ali je špic tima sa „San Mamesa“ jasno predočio da želi da bude na raspolaganju zaključno sa tom utakmicom kupa.

Izabrane vesti

U prevodu, produžiće ugovor na neodređeno.
Ukoliko klub želi, spreman sam da nastavim da igram sve dok bude potrebe. Jasno je da je ovo trebalo da bude moja poslednja sezona u profesionalnom fudbalu. U mom slučaju nije problem da ostanem dokle god, sigurno preći u drugi klub. Moj slučaj se razlikuje od drugih fudbalera. Bar jedan problem manje“, rekao je Aduriz.

Aduriz je legenda Atletik Bilbaa, odigrao je 405 utakmica, dao 172 gola, međutim, pod stare dane manje je na terenu, pa je pre prekida sezone odigrao samo 241 minut i bio strelac za pobedu nad Barselonom. Zato jedva čeka finale sa najvećim rivalom, Sosijedadom, samo što bi prema poslednjim informacijama taj meč mogao da se igra pred praznim tribinama.
Fudbal bez navijača nema smisla, međutim, uradićemo sve što nam budu rekli. Ovo je netipična situacija, teško ju je rešiti u kratkom vremenskom periodu. Ne mogu da zamislim da se za pehar borim bez navijača, ali je tako nešto moguće. Ipak prvo moraju da se reše ozbiljne stvari“, sleže ramenima Aric Aduriz.

(FOTO: AFP)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara