Smeši se povratak u NBA: Dalas hoće Kokoškova

Vreme čitanja: 1min | čet. 15.07.21. | 18:28

Kao pomoćnika u stručnom štabu Džejsona Kida

Iza Igora Kokoškova je vrlo turbulentno leto. Iskusni stručnjak je doživeo neuspeh na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre protiv Italije. Priča se i spekuliše se da Igor Kokoškov neće ostati na kormilu Orlova i da mu se sprema naslednik u liku i delu Svetislava Pešića.

Međutim, aktuelni trener turskog Fenerbahčea ne mora da brine za budućnost. Sportando prenosi informaciju da Dalas Meveriks ima nameru da ojača stručni štab i da je poziv već uručen nekadašnjem selektoru Slovenije. Kokoškov se usavršio na američkom tlu, i povratak u najjaču košarkašku ligu na svetu bi bio logičan nastavak karijere. Da je poziv Dalasa, koji ga vidi kao pomoćnika Džejsona Kida, sasvim realna opcija govore još neke činjenice.

Izabrane vesti

Najbolji igrač tima iz Teksasa Luka Dončić zajedno sa srpskim stručnjakom bio je kreator velikog uspeha slovenačke reprezentacije na Prvenstvu Evrope 2017. godine.

Leta prošle godine Igor Kokoškov je potpisao trogodišnji ugovor sa nekadašnjim šampionom Evrope, turskim Fenerbahčeom. Imao je sezonu uspona i padova, ali nije mogao da se izbori za trofeje u konkurenciji najboljeg evropskog tima u ovom trenutku Anadolu Efesa.

Kao asistent Igor Kokoškov je radio u Klipersima, Detroitu, Finiks Sansima Klivlendu, Orlandu, Juti i Sakramentu. U jednom periodu je bio i prvi trener Finiksa, ali je smenjen posle serije slabijih rezultata.


tagovi

Igor Kokoškovkošarkaška reprezentacija SrbijeNBA ligaDalas Maveriks

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara