Privatnici postali društveno korisni: Ras i Harden kao Hakim i Dreksler! Luka Dončić stigao Džejsona Kida (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 27.02.20. | 08:55

Povreda Džoela Embida, Gudurić ubacio četiri poena, Marjanović bez minuta

Umeju da siluju loptu, zbog izraženog ega dozvoljno im je da šutiraju čak i da su u seriji promašaja, pamte se utakmice kad su im procenti šuta bili mizerni, međutim, „privatnici“ poput Džejmsa Hardena i Rasela Vestbruka i te kako znaju da odigraju za tim, pa su postali „društveno korisni“ i vodili Hjuston do pete uzastopne pobede. U Tojota centru je savladan Memfis, u jednoj od najboljih partija Raketinih uzdanica u poslednje vreme – 140:112.

Vestbruk je postigao 33 poena i šutirao iz igre 15 od 24, što je za njega sjajan učinak, jer često zna da zabeleži više od deset promašaja po meču. Istakao se sa devet skokova, osam asistencija i četiri ukradene lopte, pokazavši da može da bude koristan pod oba obruča. Rasov kolega Harden brojao je do 30 (devet od 16 šut iz igre, što je za njegove standarde prihvatljivo), uz to je uhvatio sedam lopti, a koliko je ovaj tandem bio raspoložen pokazuje podatak da je za prvo poluvreme ubacio zajedno 46 poena, jedan manje od celog tima Grizlija u tom periodu. Popularni Brada posebno je bio raspoložen kad su dalekometni hici u pitanju, sasuo je sedam trojki iz 12 pokušaja, a zanimljivo je da je Hjuston baš na taj način stekao ogromnu razliku, pošto je šutirao sjajnih 46 odsto van linije 7,24 (23 od 50). Jeste i Memfis bio dobar sa ditance (13 od 30), ali nije imao ovako raspložen tandem.

Izabrane vesti

Možda i najbolje zbirno izdanje Rasa i Brade potvrđeno je kroz podatak da su prvi put otkako igraju zajedno dali na dve vezane utakmice više od po 30 poena. Takav učinak davne 1995. imali su Hakim Oladžuvon i Klajd Dreksler. S tim da su Harden i Vestbruk uživali u pomoći Ostina Riversa, koji je sa klupe doneo 23 poena i postarao se da Hjuston pobedi deveti put u poslednjih 11 utakmica.

Marko Gudurić je u dresu Memfisa odigrao sedam minuta i postigao četiri poena.

Ako su Harden i Vestbruk su godinama jedni od individualno najdominantnijih igrača NBA lige, onda Luka Dončić preti da im se brzo pridruži. Mladi as Dalasa igra sezonu iz snova, pa je na gostovanju San Antoniju (109:103) pomerio granice ličnog učinka, jedan rekord oborio, drugi izjednačio.

Precini statističari bavili su se podatkom da je Slovencu ovo poslednja utakmica koju je odigrao kao 20-godišnjak (sutra slavi 21. rođendan) i da je do te dobi ostvario već 21 tribl-dabl u najjačoj ligi sveta. Poređenja radi, narednih šest košarkaša zajedno su imala takav učinak pre 21. rođendana, a u pitanju su Medžik Džonson (sedam), Lebron Džejms (pet), Lamar Odom (tri), Lonzo Bol, Kris Pol i Entoni Voker (po dva).

Dončić je u teksaškom obračunu ubacio 26 poena, ostvario 14 asistencija i deset skokova i tako izjednačio rekord Džejsona Kida po broju tripl-dablova kad je Dalas u pitanju (21). Subotnje gostovanje Majamiju je prilika da se osami na čelu liste.

Srpski as Boban Marjanović nije igrao za Mevse.

Od ostalih utakmica u noći između srede i četvrtka valja pomenuti poraz Filadelfije u Klivlendu. Sam rezultat nije tolika briga za Filu, koliko povreda Džoela Embida. Ol star centar je iščašio rame i biće podvrgnut detaljnim analizama, ali njegovo eventualno odsustvo bi dobro uzdrmalo ambicije ekipe da osigura što bolju startnu poziciju pred plej-of, jer je već odsustan Ben Simons.

NBA LIGA, REZULTATI

Šarlot – Njujork 107:101
/Rozije 26 – Rendl 18/

Klivlend – Filadelfija 108:94
/Sekston 28 – Milton 20/

Vašington – Bruklin 110:106
/Bil 30 – Levert 34/

Atlanta – Orlando 120:130
/Jang 37 – Furnije 28/

Majami – Minesota 126:129
/Nan 24 – Rasel 27/

Hjuston – Memfis 140:112
/Vestbruk 33 – Bruks 22/

San Antonio – Dalas 103:109
/Derozan 27 – Porzingis 28/

Finiks – Los Anđeles Klipers 92:102
/Ajton 25 – Lenard 24/

Juta – Boston 103:114
/Mičel 37 – Tejtum 33/

TABELA ISTOČNE KONFERENCIJE

TABELA ZAPADNE KONFERENCIJE

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara