Sluti da Maksimović počinje u Milanu!

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.09.24. | 11:43

Drkušić bi mogao da bude na jednom boku

Biće onih koji će zagovarati tezu da jer suviše rano, i da se Andrija Maksimović nije navikao na takav intenzitet i rivale kakvi ga očekuju u utorak veče na stadionu Đuzepe Meaca. Jer ni Partizan, ni mladi tim Benfike, ni mlađe selekcije širom Evrope, nisu isto što i Inter Simonea Inzagija.

Ipak, deluje da su na Marakani istrajni u nameri da supertalentovanom vezisti i novom reprezentativcu Srbije daju šansu na velikoj sceni. Trener Vladan Milojević će reći da nije to zbog godina i tinejdžerskog doma, već čistog kvaliteta demonstriranog na treninzima i u redovima Grafičara.

Izabrane vesti

Odlučio se trener crveno-belih da u meču sa Železničarom odmori većinu startera. Na klupi su bili kapiten Spajić, Šerif Endijaj i Konoganac Silas. Van protokola su ostali roviti Piter Olajinka i Korejac Seol, dok je Maksimović uzeo učešće u poslednjih desetak minuta, kada je zamenio Luku Ilića.

Upravo je taj detalj, kao i neke trenerske navike Vladana Milojevića iz prvog mandata pre evropskih utakmica, pokazao da bi mali Mesi vrlo lako mogao da se nađe u startnoj postavina Meaci. Najtalentovanijem igraču škole praktično se nacrtala šansa posle povrede Mirka Ivanića. I upravo bi na tom mestu, iza najisturenijeg Šerifa Endijaja, trebalo da se nađe Maksimović u drugom kolu Lige šampiona.

Utorak, 21.00: (1,20) Inter (8,00) Crvena zvezda (14,0)

Biće to veliki dan za dečaka iz Novog Pazara, jer će imati maksimalnu podršku, i biće sigurno amnestiran od bilo kakve odgovornosti u slučaju nepovoljnog rezultata. Jasno je svima na Marakani da u ovom trenutku imaju retku rudu u svojim redovima. I da je red da Maksimovića predstave na velikoj sceni, jer će bez obzira na rezultat brojni italijanski mediji i skauti zabeležiti neki red o tinedjžeru iz Srbije. Biće tu i podsećanja na mlade dane Dejana Stankovića, kada je kao apsolutna senzacija izbacio Kajzerslautern sa dva gola. Bio je tog septembra 1996. godine, nešto stariji nego Maksimović sada.

Maksimović bi trebalo da čini trojku u veznom redu sa Elšnikom i Radetom Krunićem.

Biće zanimljivo na koji način će Vladan Milojević posložiti odbranu. Nije sigurno, ali moguće je da će mesto u startnoj postavi biti mesta i za Vanju Drkušića, bez obzira na formu Nasera Đige i kapitena Spajića. Pojavljivanje Drkušića, strelca jednog gola u pobedi nad Železničarom, ne znači da će promeniti formaciju. Pre će Drkušić biti vezan za Spajića i Đigu u fazi izgradnje napada, dok bi se u fazi odbrane Seol spuštao u četvroku.


tagovi

Andrija MaksimovićVladan Milojević

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara