Ruf (Vels) proslavlja pogodak sa saigračima (©AFP)
Ruf (Vels) proslavlja pogodak sa saigračima (©AFP)

Slovenija nastavila prokletstvo prvog meča, Ostrvljani do bodova u finišu, najuzbudljivije u četvrtoj diviziji

Vreme čitanja: 3min | čet. 03.09.20. | 22:56

Vatromet golova i dva preokreta na meču Farskih Ostrva i Malte 3:2 (1:1), Vels slavio minimalnim rezultatom, Letonija i Andora bez golova

Ne preterano zanimljivo veče u 4. grupi B divizije Lige nacija - dve utakmice, minimalna pobeda Velsa i remi u komšiluku između Bugarske i Republike Irske.

I upravo je ovaj drugi meč koliko-toliko popravio utisak prvog kola ove grupe. Krenulo je neubedljivo, bez prave šanse u prvom delu, ali je već na startu drugog domaća selekcija stigla do vođstva preko Božidara Kraeva iz prve prave akcije. A potom se nastavilo u istom ritmu. Irci su pokušavali, ali nedovoljno da bi ugrozili gol Georgija Georgijeva. Činilo se da će Bugari startovati trijumfom, ali je slavlje pokvario Šejn Dafi pogotkom posle kornera - kako bi Ostrvljani drugačije - u trećem minutu nadoknade. Odlično se fudbaler Brajtona na pozajmici u Seltiku oslobodio čuvara posle jednog kornera Robija Brejdija i perfektnim trzajem glavom pogodio dalji ugao za podelu bodova.

Izabrane vesti

Selekcija Rajana Gigsa napravila je veliki korak na startu kvalifikacija pobedom u Finskoj od 1:0 (0:0). Koliko je meč bio neuzbudljiv govori i podatak da su na istom viđena tek dva udarca u okvir gola, oba od strane gostiju i oba su završila u mreži rivala. Ali, prvi u trećem minutu meča poništen, jer se strelac Kifer Mur nalazio u ofsajdu Ipak, u finišu meča 28-godišnji napadač Kardifa se iskupio i jednu odličnu akciju svog tima po levoj strani završio nakon odlične povratne lopte Junajtedovog Danijela Džejmsa za pobedu na otvaranju nove sezone u Ligi nacija.

U diviziji niže, u grupi 1, reprezentacija Slovenije je nastavila prokletstvo prvog meča remijem bez golova sa Grčkom u Stožicama, pa sada već šesnaest godina ne zna za pobedu na otvaranju ciklusa, bilo da se radi o kvalifikacijama ili velikom takmičenju. Mada, desetkovani, bez Josipa Iličića, Benjamina Verbića, Bojana Jokića, Tima Matavža, Robert Berić, Romana Bezjaka i nekolicine drugih fudbalera, uspeh je što su Slovvenci izvukli i bod. Jer, Grčka je bila dosta konkretnija, imala izglednije prilike, ali nije uspela da savlada kapitena domaće selekcije, Jana Oblaka. Drugi meč iste grupe, između Moldavije i tzv. republike Kosovo, završen je takođe remijem, ali sa po golom na obe strane.

I za kraj, najuzbudljivije je bilo u četvrtoj diviziji, u duelu Farskih Ostrva i Malte koji je nakon dva preokreta završen trijumfom domaće selekcije od 3:2 (1:1). Drugi meč iste grupe odigrali su Letonija i Andora, a završen je sa po "krompirom" na obe strane

LIGA NACIJA B – 1. KOLO

GRUPA 4

Četvrtak

Bugarska - Republika Irska 1:1 (0:0)

/Kraev 56 - Dafi 90+3/

Finska - Vels 0:1 (0:1)

/Mur 80/

LIGA NACIJA C – 1. KOLO

Četvrtak

GRUPA 3

Slovenija - Grčka 0:0 (0:0)

Moldavija - Tzv. Kosovo 1:1 (1:0)

/Nikolaesku 20 - Kololji 71/

LIGA NACIJA D - 1. KOLO

Četvrtak

Grupa 1

Farska Ostrva - Malta 3:2 (1:1)

/Olsen 25, 87, 90 - Degabrijele 37, Agijus 73/

Letonija - Andora 0:0 (0:0)






tagovi

Liga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara