Arne Slot i Stefan Bajčetić (©Reuters)
Arne Slot i Stefan Bajčetić (©Reuters)

Slot šalje Bajčetića kući po minute

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.08.24. | 16:28

Mladi fudbaler vraća se u Galiciju po minute

Imao je Jirgen Klop poverenje u Stefana Bajčetića, pružio mu priliku da debituje za prvi tim Liverpula sa 17 godina i postane najmlađi nebritanski fudbaler koji je zaigrao u takmičarskoj utakmici za Redse. Sakupio je mladi reprezentativac Španije srpskih korena 22 nastupa za A tim Liverpula, ali ga je povreda primicača u martu prošle godine na duži period udaljila sa terena.

U međuvremenu je na Enfild umesto Nemca stigao holanđanin Arne Slot, koji je ovog leta imao priliku da se uveri u kvalitete 19-godišnjaka rođenog u Vigu.

Izabrane vesti

Pohvalno je novi trener Liverpula govorio o defanzivnom vezisti, ali i istakao da mu je potrebno određeno vreme da bi se vratio u takmičarski proces. A, kako stvari stoje, Bajčetić bi po formu mogao da se vrati kući, u Galiciju.

Galicijski Faro de Figo piše da je Selta zainteresovana da dovede mladog fudbalera na jednogodišnju pozajmicu, s tim da je prvo potrebno da raščisti igrački kadar kako bi rasteretila budžet za plate. A, vremena nema još mnogo; prelazni rok u Primeri zatvara se 30. avgusta u ponoć.

"Moramo uzeti u obzir da Stefan nije igrao godinu, godinu i po dana. Kada je mlad igrač toliko odsutan, potrebno je dati mu vreme da se vrati u ritam. Video sam od njega nekoliko dobrih poteza, ali i nekoliko situacija u kojima je pogrešio jer nije reagovao dovoljno brzo. To je normalno posle duge pauze, potrebne su utakmice da bi igrač rastao i vratio se u formu, ali zadovoljan sam sa onim što sam video tokom njegovih pola sata u igri", izjavio je Slot posle nedavne pripremne utakmice sa Betisom.

Bajčetić je u Liverpul došao upravo iz Betisa, januara 2021. za oko 300.000 evra. Povratak kući moglo bi da bude odlično mesto da povrati samopouzdanje nakon pauze i uđe u ritam koji bi mu doneo novu šansu na Enfildu.

Selta je na startu sezone savladala Alaves kod kuće sa 2:1, a u drugom kolu Primere igraće protiv Valensije u petak od 19 časova.


tagovi

Stefan BajčetićLiverpulSeltaArne Slot

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara