Golman Slobode Luka Savić (©Starsport)
Golman Slobode Luka Savić (©Starsport)

Sloboda na nuli, ali Užičani najavljuju plej-of Mozzart Bet Prve lige

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.08.24. | 09:30

Golman Luka Savić smatra da bi od duela 2. kola sa Radničkim iz Sremske Mitrovice (ponedeljak, 19) mogao da krene pobednički niz

Prošle sezone je GFK Sloboda iz Užica dugo bila na samom dnu tabele Mozzart Bet Prve lige Srbije i živnula je tek kada se Ljubiša Stamenković vratio na klupu. Na kraju je nekako izborila opstanak, pošto je imala bod više od 13-plasiranog Metalca iz Gornjeg Milanovca. U novi šamionat Užičani su krenuli porazom od Grafičara (1:3), ali uprkos tome ambicije su ove sezone veće nego prethodne – borba za plej-of i plasman u Mozzart Bet Superligu Srbije.

To ne krije ni golman Slobode Luka Savić, koji je pred susret sa Radničkim iz Sremske Mitrovice na stadionu „Radomir Antić“ (ponedeljak, 19) jasno poručio da Sloboda ima najviše ciljeve.

Izabrane vesti

Iza nas je jedan veoma težak meč u Beogradu, koji smo izgubili. Ovim putem pozivam publiku da dođe u što većem broju, da nam pomogne da krenemo da se borimo za plej-of. Bitno je da pred domaćim navijačima zabeležimo prvi trijumf i krenemo u taj pobednički niz, sa kojim smo završili prethodnu sezonu, kako bismo ostvarili najviše ciljeve“, kazao je Savić.

Doduše, Užičani nemaju baš lak raspored na početku sezone. U 3. i 5. kolu gostuju doskorašnjim superligašima Voždovcu i Javoru, a između ta dva meča će dočekati Zemun. Razlog više da se protiv Radničkog iz Sremske Mitrovice zabeleži dobar rezultat.


19.00: (2,55) GFK Sloboda Užice (2,95) Radnički Sremska Mitrovica (2,85)


Trener Slobode Ljubiša Stamenković smatra da će i Radnički juriti pobedu u Užicu, jer ni Sremci nisu otvorili prvenstvo na najbolji način. Kod kuće su osvojili samo bod protiv Mladosti GAT (1:1), mada mogu da budu i zadovoljni time pošto su od 57. minuta igrali sa igračem manje zbog isključenja Samsona Adešine Olasupa.

Mislim da nas čeka prava prvenstvena utakmica. Nama posle poraza u prvom kolu, a njima posle nerešene igre, i sa jedne i sa druge strane sada daje imperativ da se dođe do pobede. Iako imamo kadrovske probleme, mislim da imamo snage da u jednoj muškoj borbi pokušamo da dođemo do tri boda“, rekao je Stamenković.

Sloboda i Radnički su se do sada sastali četiri puta. U tri navrata su odigrali nerešeno (dvaput 0:0, jednom 1:1), dok je poslednji njihov duel, u decembru prošle godine, Radnički slavio u Užicu sa 1:0.

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE – 2. KOLO

Subota

Mladost Novi Sad - Voždovac 0:0

Sloven Ruma - Borac 1926 Čačak 0:0

Trajal - Grafičar 2:4 (1:3)

/Đurović 5, Simić 79 - Mladenović 13, Srbijanac 20, Maksimović 44pen, Babakar 71/

OFK Vršac - Javor 0:0

Nedelja

Dubočica – Radnik Surdulica 1:1 (0:1)

/Petrović 70 – Pavlov 37/

Smederevo 1924 – Mačva 1:2 (0:1)

/Đorđević 64 – Pejović 31, Živkov 48/

Ponedeljak

17.30: (2,00) Inđija (3,20) Zemun (3,70)

19.00: (2,55) GFK Sloboda Užice (2,95) Radnički Sremska Mitrovica (2,85)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Mozzart Bet Prva liga SrbijePrva liga Srbijesloboda užiceRadnički Sremska MitrovicaLjubiša Stamenković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara