©Reuters
©Reuters

Sleteo, proćaskao sa Ibrom, Serenom i Trevisom Skotom, a onda prepolovio cenu Milanove velike želje

Vreme čitanja: 4min | uto. 23.07.24. | 12:00

Italijanski mediji izveštavaju da je vlasnik Milana Geri Kardinale juče stigao iz SAD-a u Italiju, porazgovarao sa klupskim direktorima o budućnosti kluba i obavio par korisnih poziva ka Azurnoj obali

Nije baš Majkl Korleone preleteo Atlantik i sleteo na Siciliju kako bi regulisao porodične poslove, ali nije ni daleko od toga. Prvi čovek investicionog fonda Red Bird Kapital Partners i Fudbalskog kluba Milan, sleteo je u ponedeljak u prestonicu mode i učestvovao na gala-događaju "Sinkoro tekila" gde je proćaskao sa legandarnom teniserkom Serenom Vilijams i reperom Trevisom Skotom, a onda obavio par "familijarnih" poslića. Glavni razlog dolaska Gerija Kardinalea bio je veliki okrugli sto na kom je razgovarao sa direktorima kluba Džefrijem Monkadom i Đorđom Furlanijem, predsednikom Paolom Skaronijem i specijalnim savetnikom Zlatanom Ibrahimovićem. Šest sati je ova petorka razglabala o potezima Milana u prelaznom roku, a jedna od tačaka ticala se i dolaska Jusufa Fofane na San Siro.

Zatezao je Monako danima, tražio celih 30.000.000 evra za igrača kom ugovor ističe za godinu dana, a onda se dogodio scenario koji bi se mogao okarakterisati kao "jedan poziv menja sve". Posle novih razgovora sa ljudima iz Monaka, Geri Kardinale je ispregovarao za Milan Fofanin dolazak za 14.000.000 evra obeštećenja fiksno i još nekoliko miliona bonusa. Dogovor o iznosu tog potencijalnog bonusa praktično je još jedini detallj koji deli transfer od realizacije. Kada govorimo o dešavanjima iz Milana, vredi istaći i da Sportitalija piše da je Mladen Samardžić kao Lazarov menadžer pristao na proviziju od 5.000.000 evra, a da sada ostaje da se Rosoneri dogovore sa Udinezeon oko obeštećenja. Ista je i tačka sporenja sa Salcburgom oko dolaska Strahinje Pavlovića.

Izabrane vesti

Džerald "Geri" Kardinale, sleteo je nenajavljeno u Milano i okupio svoje menadžere da sagledaju ne samo tržište, već i sve strateške aktivnosti kluba, od razvoja brenda, kroz stadionsku i sportsku politiku. Za nekoliko dana će pomenuti biznismen dočekati rukovodstvo, trenera i ekipu u Njujorku, povodom dolaska sedmostrukog evropskog šampiona na turneju po Americi. Jasno je da je jučerašnji samit sa Ibrahimovićem, Skaronijem, generalnim direktorom Furlanijem i sportskim direktorom Monkadom dao značajan podsticaj da se na tržištu krene mnogo jače nego do sad, posebno u pregovorima sa Monakom za vezistu reprezentacije Francuske Jusufa Fofanu.

Dve strane su se sastale poslednjih dana da razgovaraju o dogovoru, juče su imale novi telefonski kontakt i približile uspešnom okončanju posla. Novi razgovori se očekuju danas jer je cilj da se operacija, zaključno sa potpisima na ugovorima, zatvori u narednih 48 do 72 časa, to jest do Milanovog polaska u SAD na predsezonsku turneju. Postoji dogovor o fiksnom delu na 14.000.000 evra, a ostalo je da se obave razgovori o varijabilnom delu, odnosno o visini bonusa i uslovima u kojima bi se oni aktivirali. Glasine koje su govorile o uključivanju Mančester junajteda i Atletiko Madrida u trku za Fofanu očigledno su nagnale Kardinalea da plasira odlučujući udarac kako ne bi rizikovao gubitak izuzetno kvalitetnog, a na previše skupog igrača koji je s Kneževima ušao u poslednju godinu ugovora. Francuz poreklom iz Malija i Obale Slonovače već neko vreme pokazuje entuzijamam da se stavi na raspolaganje Paulu Fonseki.

Fofana će potpisati četvorogodišnji ugovor, a ne petogodišnji kako se mislislilo na početku ove transfer priče. Momak rođen 1999. godine udvostručiće platu koja je trenutno nešto veća od 1.200.000 evra, a od sada će zarađivati od 2.500.000 do 3.000.000 u godišnje u zavisnosti od ispunjenja bonusa. Nakon što je pozvan u reprezentaciju za Evropsko prvenstvo i bio deo Dešanove ekipe koje je stigla do polufinala kontinentalnog turnira (odigrao tri nastupa i proveo ukupno 40 minuta na terenu), Fofana je otišao na odmor u Firencu i objavio fotografiju katedrale. Zašto baš u Firenci? Jer Musa Dijabi, prijatelj i napadač Aston Vile koji se sprema da pređe u Al Itihad, venčao se u Toskani. Ukratko, Fofana se upoznaje sa zemljom u kojoj će živeti čekajući da bude pozvan da obavi lekarske preglede.

Što se tiče vesti o srpskim fudbalerima iz Milana, neke sitnije novosti postoje. Ono što je jasno jeste da je Milan ponudio familiji Poco 15.000.000 evra obeštećenja za Lazara Samardžića, ali takav predlog nije dovoljan da ga odvede sa Friulija - ovog puta ne zbog tate menadžera koji je pristao na proviziju od 5.000.000 evra, već zbog zatezanja Zebri oko obeštećenja. U Udinama neće pustiti Srbina bez 25.000.000 evra. Ipak., Udineze je dostupan za pregovore, radi pronalaženja rešenja koje može zadovoljiti sve strane. Znaju da Samardžić svoju avanturu u crno-belom smatra završenom i da želi samo u Milan. Za Strahinju Pavlovića Salcburg i dalje tvrdoglavo traži svojih 30.000.000 evra, a Milan nudi između 5.000.000 i 10.000.000 manje.


tagovi

Jusuf FofanaMilanLetnji prelazni rok 2024Geri Kardinale

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara