Slavlje u Tirani, Albanija je u B Ligi nacija (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.11.20. | 18:03

Savladana Belorusija kojoj je u direktnoj borbi bio dovoljan i bod

Albanija je u duel poslednjeg, 6. kola C Lige nacija protiv Belorusije ušla znajući da joj jedino trijumf donosi plasman u viši rang, odnosno u B ligu. Otkako je stigla do vodećeg gola u 20. minutu, domaća selekcija narednih sat vremena nije dozvolila da se pobeda dovede u pitanje. Vezala je rivalu "Bela krila" (nadimak beloruskog državnog tima), gosti su uspeli da se delimično iskobeljaju pogotkom desetak minuta pre kraja, ali ne i da ukradu Albancima plasman među društvo ozbiljnijih evropskih selekcija - 3:2.

Izabranici Edoarda Reje nisu bili raspucani u grupi 4, na pet mečeva postigli su isto toliko golova, a večeras su u prvo poluvreme uspeli da spakuju čak tri gola, što im je bilo dovoljno za veliki uspeh. Sokol Čikaleši je još jednom pokazao da mu Belorusija i te kako prija, odnosno da je mnogo ubojitiji kada igra za državni tim, nego za Konju u Turskoj (sedam utakmica bez gola). Postigao je gol pre dva i po meseca kada je njegova selekcija sa 2:0 savladala rivala na stadionu Dinama u Minsku, a večeras je goste počastio sa dva pogotka i to u razmaku od 20. do 27 minuta. Prvo sjajan trzaj glavom za vođstvo, a onda i podebljavanje prednosti sa bele tačke.

Izabrane vesti

Selekcija Mihaila Markela uspela je da prepolovi zaostatak tako što je u 35. mintu prodala Albancima foru. Jozepčuk je iz auta spojio Skaviša sa golom koji se prethodno inteligentno oslobodio čuvara. Završnica je predstavljala lakši deo posla. Ali domaćin je ponovo stigao do dva gola suficita, zahvaljujući greški rivala na sredini terena i faktoru sreće, Manaj se našao u situaciji da zakuca loptu u mrežu. Albanci su demonstrirali sjajnu preciznost, jer su od četiri upućena udarca u okvir gola, čak tri lopte sproveli u gol. Nervozu i strah im je uneo pogodak Maksa Ebonga u 80. minutu, ali nisu izgubili prisebnost i sada slave plasman u B ligu.

U istoj grupi, Kazahstan je na domaćem terenu poražen od Litvanije 2:1, pa se državni tim nekadašnje sovjetske republike seli korak niže, u Ligu C.

LIGA NACIJA, 6.KOLO

Grupa 1

Albanija - Belorusija 3:2 (3:1) /Čikaleši 20, 27, Manaj 44 - Skaviš 35, Ebong 80/

Kazahstan - Litvanija 1:2 (1:1) /Ajmbetov 38 - Vorobjovas 40, Novikovas 90+4/



tagovi

Albanijafudbalska reprezentacija AlbanijeBelorusija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara